05.06.2024.

18:52

Foto: Tanjug/AP

Sport

Definitivno je - Kostić i Vlahović dobijaju novog trenera! Motu precrtali u Bolonji!

Zveničnog saopštenja iz Juventusa da je Tijago Mota novi trener "stare dame" još uvek nema, ali je po svemu sudeći posao dogovoren. Nakon brojnih glasina iz Italije, Bolonja je potvrdila da se rastala sa Motom nakon istorijske sezone i plasmana u Ligu šampiona budući da je na stadionu "Renato Del Ara" danas i ozvaničen dolazak Vinčenca Italijana. 

Iskusni strateg u Bolonju stiženakon tri uspešne godine na klupi Fiorentine. "Viola" je tokom njegovog mandata dva puta igrala finale Lige konferencije, te jednom finale Kupa Italije. Nakon poraza u borbi za trofej od Olimpijakosa ove sezone - Italijano je rešio da napusti Firencu. 

Iako je u prošlosti Fiorentina bila veći klub u odnosu na Bolonju, utisak je da Italijana na novom poslu očekuje teži zadatak. Posle bezmalo šest decenija Bolonja će ponovo biti učesnik Lige šampiona, pod trenerskom palicom Tijaga Mote "crveno-plavi" su igrali dopadljiv fudbal i bili najveće iznenađenje u Seriji A prošle sezone. 

Italijana na startu mandata očekuje težak zadatak da istorijsku generaciju zadrži na okupu. Pre svega, napadač Džošua Zirkze sve više se dovodi u vezu sa Milanom, Rikardo Kalafjori gotovo sigurno sa Motom odlazi u Juventus, a veliko je pitanje i šta će biti sa Luisom Fergusonom. 

Vinćenco Italijano je trenersku karijeru započeo 2014. godine kao asistent u Veneciji. Usledile su epizode u niželigaškim klugovima Italije sve do 2018. godine kada je preuzeo Trapani i uveo ih u Seriju B. Odmah je stigla ponuda Specije koju je ekspresno odveo do Serije A. Dobri rezultati na klupi Specije preporučili su ga Fiorentini.