06.06.2024.

16:47

Foto: EPA Images

Sport

Engleski velikan želi Srbina! Sprema se bomba na "Old Trafordu"!

Posle jedne od najlošijih sezona u istoriji kluba, deluje da su na "Old Trafordu" spremni za veliku rekonstrukciju. Engleski velikan okončao je minulu sezonu na osmoj poziciji Premijer lige, pa je očigledno došlo vreme za promene. Jedna od pozicija na kojima "crveni đavoli" žele da se pojačaju jeste mesto levog beka. Pokušaće nekadašnji prvak Evrope da u svoje redove dovede reprezentativca Mađarske rođenog u Srbiji Miloša Kerkeza!

Prethodne sezone on je pružao odlične partije u dresu Bornmuta, za koji je odigrao 22 utakmice u Premijer ligi. Fabricio Romano ističe da je Kerkez jedan od igrača koje pomno prate na "Old Trafordu", ali da zvaničnih pregovora još uvek nije bilo. Takođe, Italijan naglašava da Miloša itekako cene u Bormnutu, odnosno da planiraju da traže veliku odštetu. Prema specijalizovanom sajtu "transfermarket", vrednost mladog defanzivca trenutno je procenjena na 20 miliona evra, međutim nema sumnje da će popularne "trešnjice" tražiti daleko veći iznos.

Informer

Miloš Kerkez rođen je u Vrbasu 2003. godine, ali je odabrao da nastupa za selekciju Mađarske. Ponikao je u akademiji Rapida iz Beča, a prve velike korake u seniorskom fudbalu napravio je u dresu holandskog AZ Alkmara. Prethodnog leta prešao je u tim sa juga Engleske u transferu vrednom 18 miliona evra. Debitovao je za seniorsku selekciju našeg severnog suseda 2022. godine i upisao je 15 nastupa.