07.06.2024.

14:41

Foto: Privatna arhiva

Sport

Petković saslušan i pušten na slobodu! Izrečena mu zabrana prilaska dečaku

Njega je danas saslušao javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, gde je nekadašnji igrač Crvene zvezde objasnio šta se desilo. Tim povodom tušilaštvo je izdalo kratko saopštenje. 

Informer

 

"Dana 07.06.2024. godine, pred javnim tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, saslušan je osumnjičeni N. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosi iz čl. 138 st. 1 KZ i krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 1 KZ. Naime, postoje osnovi sumnje da je N. P. dana 30.05.2024. godine nakon sukoba dve grupe osnovaca na teritoriji opštine Savski venac, u blizini Autokomande, uočio oštećenog dečaka, sustigao ga, zatim mu izrekao pretnje koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu, rekavši mu da će ga „naći i ubiti“ kada napuni 18 godina, njegovog oca i majku, kao i da će mu „je*ati“ brata ili sestru" navodi se u saopštenju. 

Kao olakšavajuća okolnost uzeto mu je to što nikad nije oduđivan, pa je pušten na slobodu. 

"Nakon navedenog događaja dežurni javni tužilac je dana 05.06.2024. godine odredio zadržavanje u trajanju od 48 časova prema N. P. Osumnjičeni N. P. je dana 07.06.2024. godine pred postupajućim javnim tužiocem saslušan na okolnosti izvršenja krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 st. 1 KZ i krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje iz čl. 137 st. 1 KZ, prilikom čega je izneo odbranu, navodeći svoje razloge i viđenje predmetnog događaja. Imajući u vidu da N. P. ima uredno prijavljeno prebivalište, da je izneo svoju odbranu, kao i da je neosuđivano lice, tužilaštvo je stavilo obrazložen predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se prema njenu izrekne mera bezbednosti Zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim iz čl. 89a KZ" obrazlaže tužilaštvo. 

Informer

Slučaj još nije zatvoren, pošto sledi ispitivanje svedoka i ako bude potrebno - veštačenje. 

"Tužilaštvo će u dokaznom postupku u kratkom roku ispitati oštećenog i svedoke događaja, narediće eventualno neophodna veštačenja, prikupiti obaveštenja i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će biti doneta odluka" zaključak je saopštenja.