07.06.2024.

20:12

Foto: EPA

Sport

Real je najbolji na svetu! Oglasio se Mesi nakon Mbapeovog transfera u Madrid

Nema nikakve dileme da je fudbalska vest godine transfer Kilijana Mbapea u Real Madrid. Nakon višemesečne sage Francuz je i zvanično kao slobodan igrač napustio Pariz Sen Žermen, a samo nekoliko dana nakon objave da se rastaje sa "svecima" stigao je na stadion "Santijago Bernabeu". 

Budući da je Real aktuelni šampion Evrope, dolazak Mbapea zabrinula je ostatak sveta. Jasno je da će četa Karla Anćelotija naredne sezone biti, na papiru, apsolutini favorit za sve trofeje, a sa tim mišljenjem saglasan je i Lionel Mesi. Argentinac koji se pre godinu dana preselio u Majami analizirao je situaciju u Madridu. 

- Ako pričate po rezultatima - Real je najbolji tim na svetu. Ako pričate po igri, meni se lični najviše sviđa Gvardiolin Mančester siti i mislim da će svaki njegov tim biti poseban po stilu igre. On čini da njegov tim igra na drugom nivou, u tom smislu - Siti je najbolji - rekao je Mesi. 

Informer

 

Argentinac je pre dve godine svoju reprezentaciju odveo do titule na Svetskom prvenstvu. Navijači se nadaju da bi Mesi mogao da bude u sastavu "gaučosa" i za Mundijal 2026. godine, ali on još uvek nije siguran u to. 

- Zavisi od toga kako ću se osećati i koliko ću fizički biti sposoban. Moram da znam da li sam dorastao zadatku da se takmičim i pomognem saigračima pored sebe - objasnio je Leo. 

Ističe Mesi da mu je najbolji trenutak karijere titula u Kataru, ali da je nakon osvajanja trofeja morao da se vrati normalnom životu. 

- Život se nastavio, morao sam da se vratim u Pariz, trudim se da pobeđujem... Sada imam nove izazove, želim sa reprezentacijom da osvojim Kopa Ameriku i tako objedinim i svetsku titulu. Za mene bi to bilo ispunjenje snova, postigao bih sve - pojasnio je Mesi.