07.06.2024.

19:02

Foto: ATA Images

Sport

Kek prelomio! Ovo su igrači sa kojima Slovenija napada Srbiju na EURU!

Poznato je da su "zmajčeki" u grupi C, zajedno sa Srbijom, Engleskom i Danskom, a snage će sa "orlovima" odmeriti u 2. kolu (20. juna) na "Alijanc areni" u Minhenu.

Iskusni stručnjak Matjaž Kek (62) prelomio je kojih 26 igrača će voditi na kontinentalni turnir, a veliko iznenađenje predstavlja što među putnicima nema veziste Mihe Zajca, koji je saigrač sa našim kapitenom Dušanom Tadićem u Fenerbahčeu.

Višak su još i ofanzivac Luka Zahovič (Pogon), sin čuvenog napadača Zlatka Zahoviča, kao i golman Matevž Vidovšek (Olimpija) i defanzivac Žan Zaletel (Viborg).

- Morao sam da se odlučim za 26 momaka, što ne znači da, oni koji sada ne putuju sa nama, u nekim narednim akcijama neće biti u reprezentaciji. Fudbal će se igrati i posle Evropskog prvenstva, već u septembru imamo mečeve Lige nacija. Takođe, morao sam i taktički da posmatram stvari pre donošenja konačne odluke, jer ne mogu da vodim previše ofanzivno orijentisanih igrača, s obzirom da na EP nećemo na svakom meču napadati svih 90 minuta - objasnio je Kek.

Informer

Benjamin Šeško biće opasnost za našu odbranu

KONAČAN SPISAK SLOVENIJE ZA EURO

GOLMANI: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić

ODBRANA: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović.

VEZNI RED: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Adrian Zeljković, Nino Žugelj, Josip Iličić.

NAPAD: Žan Celar, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik.