08.06.2024.

15:52

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Sport

Bosanac preuzima Mančester junajted?

"Crveni đavoli" su imali razočaravajuću sezonu, koju su uspeli završili sa trofejom u FA Kupu, gde su u finalu na iznenađenje  ljubitelja fudbala savaladali gradskog rivala Mančester siti.

Međutim to će teško ostaviti Holanđanina na klupu Junajteda, tokom cele sezone tim "Old Traforda" je imao loše partije, a navijači su saglasani da je promena na klupi neophodna.

Informer

Po pisanjima nemačkih i engleskih medija mogao da nasledi Edin Terzić koji je sa "milionerima" igrao finale Lige šampiona. U pitanju je jedan od najtalentovanijih stručnjaka na Starom kontinentu, a poreklom je sa prostora bivše Jugoslavije. Njegov otac je Bosanac iz Doganovaca, a majka mu je Hrvatica, pa osim nemačkog, Edin ima i pasoš Hrvatske.

On je napravio jedno od najvećih iznenađenja u minuloj sezonu, tako da nije čudno da se klubovi interesuju za njega.

Terzić je ipak nedavno rekao da bi voleo da ostane na klupi Borusije iz Dortmunda. Edin je glavni strateg vicešampiona Evrope od 2022. godine i to je njegog prvi posao kao glavni trener.

U feburaru je bio pred otkazom, ipak sjajni rezultatima u Ligi šampiona uspeo da nagovori čelnike tima da promene mišljenje.