08.06.2024.

13:55

Foto: Starsportphoto

Sport

Bio sam lud za Markom Marinom! Nemački reprezentativac pričao tehničkom direktoru Zvezde!

Nemački ofanzivac ove sezone imao je sjajan učinak u dresu Farmaceuta, postigao je 18 golova i za još 20 asistirao saigračima na 49 utakmica u svim takmičenjima. Pred Evropsko prvenstvo priznao je da je u detinjstvu navijo za Verder iz Bremena, a da mu je omiljeni igrač bio Marko Marin.

- Jedan drugar i ja smo u to vreme navijali za Verder iz Bremena. Nemam ideju zašto, jer nisam imao nikakvu vezu sa Bremenom, kao ni moja porodica. Mislim da smo u stvari bili navijači tadašnjih igrača. Moj drug je bio lud za Mesutom Ozilom, a ja sam bio lud za Markom Marinom. Nizak, brz kao munja, dribler koji nadigrava veće od sebe. Kada sam bio dete mislio sam da je fenomen -otkrio je Virc u razgovoru za Süddeutsche Zeitung.

Informer

Dodao je da je bio presrećan kada je dobio potpisan dres svoj idola.

- Još se sećam koliko sam bio srećan kada sam dobio dres Verdera sa njegovim originalnim potpisom. U početku mi je dres bio veliki, jer sam još bio mali dečak, pa ga je moj otac tada nosio - zaključio je on.

Marko Marin je igrao Verder od 2009. do 2012. godine kada je prešao u Čelsi, a tokom karijere branio je boje i Ajntrahta, Borusije Menhengladbah, Sevilje, Fiorentine, Anderlehta, Trabzona, Olimpijakosa, Al Ahlija i Ferencvaroša.

Leta 2018. Marin je zaigrao za Crvenu zvezdu, na Marakani je proveo sezonu i po, a trenutno je na funkciji tehničkog direktora ovog kluba.