08.06.2024.

19:25

Foto: Starsportphoto©

Sport

Saigrači u reprezentaciji, uskoro i u klubu!? Juventus želi Piksijevog "orla"!

Samo pukom srećom Lazar Samardžić uspeo je da svom Udinezeu sačuva mesto u Seriji A i naredne sezone. Srpski reprezentativac ponovo je bio jedan od najboljih u taboru crno-belih iz Udina čime je privukao pažnju brojnih evropskih klubova. 

Prošlog leta Samardžić je bio na pragu transfera u Inter, zimus je bio nadomak Napolija, ali oba puta do posla nije došlo. Srpski reprezentativac ponovo je na izlaznim vratima Udinezea, ovoga puta se za usluge kreativnog veziste raspituje - Juventus. 

Velikan iz Torina četvrtu sezonu uzastopno ne dolazi do titule , bio je to alarm za čelnike kluba koji su odmah krenuli u rekonstrukciju sportskog kadra. Uskoro se očekuje promocija novog trenera - Tijaga Mote, a nakon Evropskog prvenstva put "Alijanc stadiona" mogao bi da krene i Lazar Samardžić. 

Kako prenose mediji na Apeninskom poluostrvu srpski reprezentativac jedan je od kandidata za pojačanje na sredini terena. Navodno, Juventusova prva opcija je Teun Kopmajners, ali je as Atalante u ovom momentu bliži Liverpulu. Zbog toga, "stara dama" morala je da se okrene drugim rešenjima, a izbor je pao na Samardžića. 

Informer

 

Potpredsednik Juventusa - Stefano Kampocija, razgovarao je sa medijima o potencijalnim transferima, a jedno pitanje ticalo se i Lazara Samardžića. 

- Udineze je stabilan i ne mora da rasprodaje igrače. Ipak, ukoliko bi se stvorili uslovi i ako igrač bude prihvatio, bila bi to je jedna od opcija koju bismo kao klub razmatrali - rekao je Kampocija. 

Mediji u Italiji ističu da je Udineze spreman da sasluša ponude za Lazara Samardžića budući da je svima jasno da je srpski reprezentativac prerastao trenutnu sredinu. Kreativni vezista sačuvao je Udinezeu mesto u Seriji A, a da to nije uspeo imao bi pravo da bez obeštećenja napusti klub. 

Navodno, iz zahvalnosti za dobre partije tokom prethodne tri godine Udineze je spreman da pusti Samardžića.