10.06.2024.

00:56

Foto: Tanjug/AP

Sport

Poslednje provere pred EP! Francuzi jalovi, Italijani žabarski, ali zato Gruzija...

Fudbaleri Francuske dočekali su Kanadu na stadionu u Bordou, ali su odigrali samo 0:0. Bila je to poslednja provera "trikolora" pred put u Nemačku i start Evropskog prvenstva (od 14. juna do 14. jula), gde ih u grupi D očekuju okršaji sa Poljskom, Holandijom i Austrijom.

I sudeći po onome što je viđeno na terenu, selektor Didije Dešan svakako ne može da bude miran. Njegovi izabranici nisu prikazali igru kakva se očekuje, gosti su u većem delu utakmice bili ravnopravan rival, a čak i kada su zapretili, blistao je golman Maksim Krepo. Efikasnost i sama organizacija igre u fazi napada su stavke koje "galski petlovi" pod hitno moraju da poprave do starta kontinentalnog turnira.

S druge strane, Italija je na stadionu "Karlo Kasteljani" u Empoliju uspela da savlada selekciju Bosne i Hercegovine sa 1:0, a jedini gol postigao je Davide Fratezi u 38. minutu. Selektor Lučano Spaleti je napravio čak sedam izmena, u želji da isproba što više igrača, s obzirom da na EP neće moći da računa na povređene Ćira Imobilea, Nikolu Zaniola i Đorđa Skalvinija.

"Azuri" će u Nemačkoj igrati u grupi B protiv Španije, Hrvatske i Albanije.

Informer

Fudbaleri Italije

Odličnu partiju pružila je sinoć Slovačka protiv Velsa (4:0) na stadionu u Trnavi, a u listu strelaca su se upisivali Kucka, Boženik, Benes i Ampadu (autogol). Selektor Frančesko Kalcona svakako može da ima razloga za optimizam pred odlazak na EURO i duele u grupi E sa Belgijom, Ukrajinom i Rumunijom.

Da sjajne igre u kvalifikacijama nisu bile slučajnost još jednom je potvrdila Gruzija, ovog puta na gostovanju u Podgorici (3:1). Novi selektor Crne Gore, Robert Prosinečki, upisao je poraz na debiju pred domaćom publikom, dok će izabranici Vilija Sanjola sigurno nekome u pomrsiti račune u grupi F, gde će se sastati sa Portugalom, Češkom i Turskom.