10.06.2024.

17:18

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Sport

Oglasio se bivši fudbaler Zvezde! Samo sam branio svoje dete!

Podsećamo, Petković je priveden krajem prethodne sedmice a nakon puštanja na slobodu, izrečena mu je zabrana prilaska oštećenom dečaku.

- Kao roditelj dečaka, mogu samo da kažem da sam izrazito ponosan na hrabrost svog sina kao i njegovih drugara koji su bili žrtve ozbiljnog nasilja. Stao sam u odbranu sopstvenog deteta kao i svakog oštećenog u okolnostima koje su se dogodile. Moj dvanaestogodišnji sin je doživeo ozbiljno psihičko i fizičko nasilje koje nije bilo vršnjačko jer su u pitanju bila deca starija i do tri, četiri godine - istakao je Petković u svom obraćanju javnosti.

Informer

On je zatim i pojasnio da su zapravo njegov sin i njegovi drugari bili žrtve u čitavom slučaju.

- Zadobio je ozbiljne telesne povrede poput 30 udaraca u glavu pesnicom i otvorenom šakom, kao i macole, čvrge i ujedno nasilničke uvrede. Zatim su ga osmorica delikvenata snimala telefonima, preteći mu i terajući ga da o sebi izgovara najgnusnije reči i poniženja koja trajno ostavljaju ozbiljne frustracije kao i psihičke traume koje mogu da utiču na dalje razvijanje i odrastanje mog deteta. Pored mog sina, žrtve nasilja su bili i nekolicina njegovih drugara koji su takođe pretrpeli telesne povrede i bili izloženi psihičkom zlostavljanju - dodao je on.

Informer

Petković je naglasio da je bio planiran i novi napad na njegovog sina, koji je on uspeo da spreči.

- Grupa delikvenata želela je da ponovi napad na mog sina saznavši lokaciju njegovog treninga gde su i planirali da ga ponovo sačekaju. Hvala Bogu obavešten sam na vreme o nemilom i za mene šokantnom incidentu koji se dogodio. Kao roditelj odmah sam reagovao i došao na mesto dešavanja sa željom da pre svega zaštitim svoje dete kao i ostalu decu - objasnio je nekadašnji fudbaler Zvezde.

Informer

Podsećamo, incident se dogodio 30. maja na Savskom vencu kada su se sukobile dve grupe osnovaca. Petković je osumnjičen da je tom prilikom pretio dečaku koji se sukobio sa njegovim sinom, ali bivši mladi reprezentativac ističe da on nije bio agresor u pomenutom incidentu, već oštećena strana.

- Ja nisam nasilnik i napadač, pogotovo ne dece, već samo roditelj koji je očajnički pokušavao da spasi glavu sopstvenom detetu i spreči mogući jos gori, da ne kažem tragičan scenario. Zbog burnog i prirodnog instinkta koji svaki roditelj treba da ima, okarakterisan sam kao nasilnik, za šta sam i na pravdi Boga optužen od strane roditelja počinioca dela. U želji da zataškaju svoja neljudska dela i usled nereagovanja na nasilje njihove dece, prijavili su me u cilju prenošenja njihove odgovornosti na mene. Ponosan sam i odgovoran roditelj koji je pravilno postupio i podneo žrtvu policijskog zadržavanja u vremenskom intervalu čak više od 24 sata nepravedno. Na žalost, mediji su preneli lažne iskaze i klevete na račun mog imena i na osnovu toga biće tuženi za iste - poručio je Nikola Petković.