10.06.2024.

20:32

Foto: EPA

Sport

Engleska dobila pojačanje iz Mančestera pred EURO

Naime, reč je o čuvaru mreže sa "Old Traforda",  Tomu Hitonu (38), koji će se pridružiti nacionalnom timu u Nemačkoj. Hiton će se ekipi Gareta Sautgejta priključiti kako bi na treninzima vežbao sa golmanima koji se nalaze među 26 licenciranih za predstojeći kontinetnalni šampionat, a to su Džordan Pikford, Aron Ramsdejl i Din Henderson. Iskusni čuvar mreže neće biti uvršten na spisak, već će na treninzima prisustvovati samo kao podrška.

Selektor "Gordog Albiona" izrazio je veliko zadovoljstvo jer je Hiton prihvatio poziv da se priključi ekipi samo par dana pre starta takmičenja u Nemačkoj.

- Veoma sam zadovoljan što je Tom pristao da nam se pridruži u Nemačkoj. Iskustvo nam govori da ovakvi turniri mogu da budu veoma zahtevni za golmane. Tom će imati izuzetno vrednu ulogu tokom treninga kao podrška za Džordana, Arona i Dina. Kao neko koga veoma dobro poznajemo, on će van terena pomoći u stvarnju pozitivne atmosfere. Zahvalni smo Mančester junajtedu na podršci u ostvarivanju ove ideje - izjavio je Sautgejt.

Informer

Tom HIton

Iako se radi o iskusnom golmanu, Hiton je u samo tri navrata branio boje nacionalnog tima i to samo u prijateljskim utakmicama tokom 2016. i 2017. godine. 

Potom se i iskusni čuvar mreže oglasio na društvenim mrežama, te istakao kako jedva čeka da  pomogne nacionalnom timu.

- Kada dobijete poziv za veliki turnir, da pomognete bilo koji način i prenesete svoje isksutvo, to je trenutak za ponos. Imamo sjajnu ekipu, uzbuđena sam i jedva čekam da se priključim ekipi - rekao je Hiton.

Kako engleski mediji prenose, 38-godišnjem golmanu ovog leta ističe ugovor sa Mančester junajtedom, ali je u pregovorima sa klubom oko produžetka saradnje.