10.06.2024.

21:10

Foto: fss.rs

Sport

Ministar Dačić posetio "orlove" pred put u Nemačku: Budimo realni, očekujmo nemoguće! (FOTO GALERIJA)

Pre par nedelja, ministar unutrašnjih poslova je ugostio delegaciju FSS, predvođenu predsednikom Draganom Džajićem, a danas je on uzvratio posetu i iskoristio priliku da izabranicima selektora Dragana Stojkovića Piksija poželi puno uspeha na predstojećem kontinentalnom šampionatu, uz obećanje da će srpska policija budno motriti "orlove" i čuvati ih od eventulanih neprijatnosi pre i posle mečeva sa Engleskom, Slovenijom i Danskom u grupi C. 

Ja sam uvek veliki optimista. Kada čovek postane ministar unutrašnjih poslova, onda ga uglavnom ne zanimaju toliko rezultati, koliko bezbednosni aspekt cele situacije. Pred nama je veliki izazov kao što je Evropsko prvenstvo. Ministarstvo unutrašnjih poslova i policija zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije učiniće sve da boravak naše ekspedicije u Nemačkoj protekne u najboljem mogućem redu. Naših 20 policijaca u raznim segmentima brinuće o bezbednosti srpske reprezentacije. Razgovarali smo o tome pre dvadesetak dana u ministarstvu, danas sam iskoristio priliku da posetim momke u Staroj Pazovi i da im poželim puno uspeha i sreće - rekao je ministar Dačić, a njegove reči preneo je sajt FSS. 

Informer

 

Kao i svi verni navijači našeg nacionalnog tima, i Dačić je otkrio da bi želeo da Piksijeve pulene gleda u nokaut fazi najvećeg kontinentalnog turnira. 

- Pobede su potrebne jer krepe duh cele nacije. Rekao sam Mitroviću da se sećam atmosfere posle Evropskog prvenstva 2013. godine u Litvaniji, tada sam sačekao naše zlatne momke na aerodromu i uverio se koliko jedan uspeh može da izazove pozitivnih emocija u narodu. Odavno nismo imali tako visok pojedinačni kvalitet u reprezentaciji. Svestan sam da ima i onih koji očekuju nemoguće. kao što kaže naš narod "budimo realni, očekujmo nemoguće" - dodao je potpredsednik Vlade Srbije.

Ministra Dačića u srpskoj "kući fudbala" dočekali su selektor Stojković i direktor "A" tima Stevan Dika Stojanović.

- Mnogo nam znači podrška visokih državnih struktura, naročito kad stiže od čoveka koji je toliko privržen fudbalu kao što je ministar Ivica Dačić. Razgovarali smo dugo pre treninga, zračio je optimizmom i potencirao pobednički mentalitet igrača koji su već imali priliku da osvajaju trofeje u omladinskom uzrastu. Poseta je protekla u vedrom raspoloženju i za nas je veoma važno što smo još jednom dobili garanciju da će sa bezbednosnog aspekta sve proteći bez ikakvih problema - rekao je direktor Stojanović

Za utorak u prepodnevnim satima zakazan je još jedan trening, a već u 17 časova reprezentacija kreće za Minhen, odakle će autobusom produžiti ka Augzburgu, srpskoj bazi za vreme završnog turnira u Nemačkoj.