12.06.2024.

21:28

Foto: Tanjug/AP

Sport

Tandem "orlova" bio na treningu kada su stigle vesti! Kostić i Vlahović imaju novog trenera! (VIDEO)

Dok je reprezentacija Srbije držala otvoreni trening pred navijačima u Augzburgu, tandem "orlova" - Dušan Vlahović i Filip Kostić, dobili su novog trenera u klubu. Nakon višemesečne sage dolazak Tijaga Mote u Torino je ozvaničen, a nekadašnji reprezentativac Italije je sa "starom damom" potpisao ugovor na tri sezone - do 2027. godine. 

Mota je minule sezone napravio čudo sa Bolonjom i odveo je u Ligu šampiona. Ipak, prvu trenersku godinu među elitom provešće na drugom mestu u Juventusu. Velikan iz Torina već nekoliko godina ne uspeva da se umeša u šampionsku trku, rešeni su na "Alijanc stadionu" da prekinu dominaciju Intera i vrate titulu, a prvi korak ka tom cilju je potpis novog trenera. 

- Zaista sam srećan što otvaram novo poglavlje u tako velikom klubu kao što je Juventus. Zahvalan sam vlasnicima i upravi, mogu da budu sigurni u moje ambicije – da se zastava Juventusa vijori visoko i da zadovoljim navijače - rekao je Tijago Mota. 

Juventus se nakon poslednjeg kola Serije A rastao sa Masimilijanom Alegrijem. Odmah su čelnici "stare dame" poručili da je Tijago Mota njihov prvi izbor za novog trenera, a nakon nekoliko nedelja pregovora čitav posao je i ozvaničen. 

Kristijano Đuntoli je pre nekoliko dana navratio u mondensko letovalište u Portugaliji, boravio u kući Tijaga Mote i utanačio detalje. Italijan će na godišnjem nivou zarađivati 3.500.000 evra neto, a ukoliko opravda očekivanja plata bi mogla da naraste na 5.000.000 evra.