12.06.2024.

23:50

Foto: Reuters

Sport

Veliko priznanje pred EURO! Srpski reprezentativac proglašen igračem sezone!

Uoči starta sezone u Grčkoj mnogi su očekivali da će atinski velikani - AEK, Panatinaikos i Olimpijakos voditi borbu za titulu. Ipak, bila je to pogrešna procena budući da je to trofeja u tamošnjem elitonom društvu došao PAOK. 

Nakon višegodišnjeg posta crno-beli iz Soluna uspeli su da vrate titulu prvaka Grčke. Na sve to nadovezao se i dobar nastup u Ligi konferencija gde su dogurali do četvrtfinala, a jedan od ključnih igrača bio je srpski reprezentativac - Andrija Živković.

Brzonogi ofanzivac postao je kapiten PAOK-a, a prethodne sezone je postigao 19 golova i upisao 14 asistencija na 49 utakmica. Ušao je Živković pod kožu svih solunskih navijača i danas je zvanično proglašen igračem sezone. 

Informer

 

Andrija Živković dobio je 40 odsto glasova, daleko više od Brazilca Tajsona, dok je treće mesto pripalo Janisu Konstentalijusu. 

"Strast. Doslednost. Posvećenost. Poždrvovanost. Dao je dušu da bi PAOK ostvario sjajne rezultate. Biko je tu u svakom kritičnom trenutku. Jurio je svaku loptu“, stoji na sajtu PAOK. 

Andrija Živković je lepe vesti dobio tokom priprema za Evropsko prvenstvo. Budući da je u sjajnoj formi igrao tokom prethodnih godinu dana u reprezentaciji Srbije imaju velika očekivanja od njega.