12.06.2024.

23:30

Foto: EPA Images

Sport

Puče bomba u Splitu! Posrnuli velikan doveo legendarnog Italijana!

Fudbalski klub Hajduk iz Splita objavio je danas da je novi trener tima sa "Poljuda" Đenaro Gatuzo (46)! On je sa hrvatskim velikanom potpisao dvogodišnji ugovor.

"Fudbalski klub Hajduk sa posebnim zadovoljstvom može da potvrdi kako će naš prvi tim u novoj sezoni voditi legendarni Đenaro Gatuzo. Potpisao je ugovor do leta 2026. godine, a u Split stiže sledeće nedelje, na početku priprema prvog tima, kada ćemo ga i službeno predstaviti na Poljudu.

Gospodinu Gatuzu želimo srdačnu dobrodošlicu i puno sreće i uspeha u radu", navodi se u saopštenju Hajduka na zvaničnom sajtu kluba.

Đenaro Gatuzo je ponikao u Peruđi, ali je najdublji trag kao igrač ostavio u Milanu. Član "rosonera" bio je punih 13 godina i u tom periodu osvojio je dve titule u Seriji A, kao i dva pehara u Ligi šampiona. Kao trener radio je u Sionu, Palermu, OFI-ju sa Krita, Pizi, Milanu, Napoliju i Valensiji. Prethodni angažman imao je u Olimpik Marselju, čiju klupu je napustio u februaru ove godine. Splitski "bili" poslednju titulu prvaka Hrvatske osvojili su davne 2005. godine.