13.06.2024.

18:15

Foto: Informer

Sport

Fast, fast, fast! Da li je ovo trening Srbije ili Engleske!? (VIDEO)

Jedan od prvih trenera koje je Dragan Stojković Piksi doveo u svoj stručni štab po preuzimanju selektorske uloge u Srbiji bio je Japanac - Kacuširo Kinoši. Iskusni stručnjak za fizičku spremu poslednjih godina pokušava da popravi svoj srpski jezik kako bi mu komunikacija sa igračima bila bolja, ali za neke stvari imao je premalo vremena. 

Da je tako mogli smo se uveriti na današnjem treningu reprezentacije Srbije. Uvodnih 15ak minuta bili su otvoreni za javnost, a trenersku palicu tada je preuzeo Kinoši. Budući da njegov srpski nije dovoljno dobar, instrukcije igračima davao je na engleskom. 

Na mahove se činilo da se radi o treningu našeg prvog rivala na Evropskom prvenstvu - Engleske, budući da je bilo teško čuti reč na srpskom jeziku. Neki od igrača bili su pomalo zbunjeni i tražili su od saigrača da im prevedu zahteve Kacušira Kinošija. 

Inače, pomoćnik Dragana Stojkovića i kondicioni trener naše reprezentacije pokazuje ozbiljnu želju da nauči srpski jezik. Dokaz za to je činjenica da Kacuširo Kinoši peva himnu Republike Srbije! 

Informer