13.06.2024.

20:50

Foto: Starsportphoto

Sport

UEFA zna više od selektora Srbije!? Objavljena startna postava "orlova" za duel protiv Engleske!

Brojimo sitno do početka Evropskog prvenstva i prvog meča Srbije na kontinentalnoj smotri. "Orlovi" će ukrstiti koplja sa Engleskom 16. juna u Gelzenkirhenu, a na otvaranju turnira već sutra od 21 čas sastaju se Nemačka i Škotska. 

Tim povodom UEFA je na svom zvaničnom sajtu objavila test posvećen startnim postavama reprezentacija. Naravno, nas najviše zanima deo koji se tiče Srbije, a deluje da se analitičari Evropske kuće fudbala nisu previše potrudili. 

Dragan Stojković Piksi je tokom prethodne četiri pripremne utakmice dosta rotirao, posebno u odbrani, ali UEFA smatra da dileme nema već da će "orlovi" zaigrati u formaciji sa tri štopera - Nikolom Milenkovićem, Milošem Veljkovićem i Strahinjom Pavlovićem. 

Na golu će, prema mišljenju UEFA stajati Vanja Milinković-Savić. Plan je da po boku dejstvuju Andrija Živković i Filip Kostić, vezni red će činiti Sergej Milinković-Savić i Saša Lukić. Uloga desetke pripašće kapitenu - Dušanu Tadiću, dok će napad predvoditi Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović. 

Informer

 

Ipak, UEFA ističe da postoji mogućnost da mesto u startnoj postavi dobije Nemanja Gudelj. 

"Glavna neizvesnost u taboru Srbije je da li će u sastavu biti dva napadača (Vlahović i Mitrović). Gudelj je na nedavnim prijateljskim utakmicama pokazao svoju polivalentnost, igrao je na dve različite pozicije - u veznom redu i kao defanzivac pored Pavlovića i Milenković", navodi se u tekstu UEFA. 

Potencijalni sastav Srbije za duel sa Englezima: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Pavlović - Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Tadić - Mitrović-Vlahović. 

Budući da će prvi duel "orlovi" igrati protiv Engleske, UEFA je na svom sajtu objavila i potencijalni sastav Gordi Albiona. 

Potencijalni sastav Engleske za duel sa Srbijom: Pikford - Voker, Stouns, Guehi, Tripije - Aleksander-Arnold, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn. 

UEFA očekuje da će zbog dobrih igara protiv Bosne i Hercegovine, odnosno Islanda, mesto u veznom redu dobiti Trent Aleksander-Arnold. Fudbaleru Liverpula je prirodna pozicija desni bek, ali se podjednako dobro snalazi i na sredini terena. 

"Najveći znak pitanje je oko toga ko će igrati sa Rajsom u veznom redu, očekuje se da će Aleksander-Arnold dobiti prednost u odnosu na Kobi Meinoa. Guehi bi trebao da počne zajedno sa Stounsom u srcu odbrane, dok se očekuje da Luk Šo bude sačuvan za drugi meč", navodi UEFA.