13.06.2024.

21:52

Foto: EPA

Sport

Evo kako je Ten Hag ostao na "Old Trafordu"! Tuhel i Mančester se dogovorili, ali...

Poslednjih nekoliko meseci Erik Ten Hag nalazio se na izlaznim vratima Mančester junajteda. Novopečeni vlasnik - Džim Retklif, želeo je svežu krv na klupi "crvenih đavola", a uoči finala FA Kupa Holanđaninu je otkaz već bio uručen. Ipak, do preokreta je došlo usled nemogućnosti sportskog sektora da pronađe adekvatnog naslednika za Erika Ten Haga. 

Navodno, Retklif i njegovi saradnici nisu bili spremni da posao daju Tomasu Franku i Roberto De Zerbiju, te je jedini pravi kandidat ostao Tomas Tuhel. Pregovori su trajali nekoliko dana, ali je Mančester junajted odlučio da zadrži Erika Teh Haga nakon što je Nemac uslovio "crvene đavole" da mu dovedu Antonija Ridigera. 

Budući da se radi o jednom od standardnih prvotimaca Real Madrida u Mančesteru su odmah odustali i prekinuli pregovore sa Tomasom Tuhelom. Mediji na Ostrvu dodaju da se zbog zahteva nemačkog trenera zabrinuo i sam Džim Retklif koji je imao ideju da se za pojačanja pita isključivo on sa svojim saradnicima u sportskom sektoru. Na sve to, Junajted nije bio spreman da plati obeštećenje za Ridigera budući da ga smatraju previše starim iako ima 31 godinu. 

Informer

 

Inače, Antonio Ridiger i Tomas Tuhel sarađivali su u Čelsiju u sezoni kada je Nemac "plavce" odveo do titule u Ligi šampiona. Iako kod Frenka Lamparda iskusni nemački reprezentativac nije bio standardan, dolaskom Tuhela njegov status se značajno promenio. 

Čelsi je očajnički želeo da produži ugovor sa Antoniom Ridigerom, ali je usledila kriza u Ukrajini zbog čega je Roman Abramovič bio sprečen da vodi svoje poslove na "Stamford Bridžu". Svestan situacije u klubu nemački reprezentativac je  ušao u pregovore sa Real Madridom i kao slobodan igrač otišao put Španije. 

Mediji na Ostrvu dodaju da je Mančester junajted spreman da ovog leta uloži ozbiljan novac u defanzivna pojačanja. Navodno, na meti je Matis De Liht iz Bajern Minhena budući da ga "crveni đavoli" vide kao zalog za budućnost.