14.06.2024.

10:20

Foto: EPA

Sport

Slovenci opušteni: Osećamo se kao kod kuće, nemamo tremu!

Jedan od rivala Srbiji u grupi C će premijeru na kontinentalnoj smotri imati protiv selekcije Danske u nedelju (RTS 1 18.00), a pred taj susret Petar Stojanović je istakao da je raspoloženje među "zmajčekima" na odličnom nivou.

Nema treme ili slično. Kada menjate zemlje, potreban vam je dan ili dva da se naviknete. Znamo da će početi polako, ali moramo da ostanemo opušteni. Naravno, biće pozitivna trema, što je dobrodošlo. Osećamo se kao da smo na Brdu kod Kranja. Malo je drugačije, konobari ne govore na slovenačkom. Mislim da smo pokazali da možemo mnogo toga da uradimo ako radimo kao tim. Pojedinac ne može ništa da uradi. Svi znamo da imamo dosta dobrih igrača, ali naš adut je cela Slovenija - našalio se fudbaler Empolija.

Informer

Petar Stojanović

Dotakao se i povrede butnog mišića zbog koje su navijači Slovenije dugo bili u strahu da će propustiti EURO. Međutim, priznaje da nastup nikada nije bio pod znakom pitanja.

Nisam baš bio upitan za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali sam bio povređen. Imao sam nekih problema, zbog čega nisam trenirao, nisam mogao da odigram poslednji meč protiv Bugarske. Ali, sve to sa ciljem da budem spreman za prvi meč Evropskog prvenstva - objasnio je Stojanović.

Da su ambicije tima visoke podsetio je i iskusni Jasmin Kurtić, ukazajući na to da selekcija Matjaža Keka nije došla na ekskurziju.

- Ja sam neko ko, čim se probudi, želi da momci budu dobro raspoloženi, pozitivni, da idu na trening sa osmehom, ali istovremeno sa maksimalnim stavom i voljom za radom. Nismo turisti, ali je pred nama misija i moramo to da uradimo na profesionalan način kao i do sada - kazao je igrač Sudtirola.

Informer

Jasmin Kurtić

Za kraj je otkrio i da trenutno živi svoj san.

Biti ovde danas je zahvalnost ljudima koji su verovali u mene. Bio sam deo ovog tima sve vreme, što je za mene izvor ponosa. Ali na kraju, takođe sam zahvalan sebi što sam uvek naporno radio, verovao, a sada živim svoj san. Čak i ako imate 35 godina, niste previše stari da biste živeli svoj san - zaključio je defanzivac.