14.06.2024.

12:18

Foto: AP/Photo

Sport

Kapiten Škota: Dugo smo čekali ovaj dan, spremni smo za Nemce!

Iskusni fudbaler koji nastupa za Liverpul je u razgovoru za sajt UEFA izrazio veliko zadovoljstvo zbog nastupa na kontinentalnoj smotri i istakao ogromno uzbuđenje koje vlada među igračima Stiva Klarka.

- Uzbuđeni smo. Dugo smo čekali na ovaj dan i napokon je ovde. Imali smo osećaj da nikada neće doći na red zbog napornih treninga i pripremnih utakmica. Ali sada počinje ono pravo i jako smo uzbuđeni. Naše porodice i navijači su stigli i to će nam mnogo olakšati. Osećamo se kao veće pre Božića - rekao je kapiten.

Informer

Endi Robertson

Dodao je da je nastup na Evropskom prvenstvu događaj o kojem svaki mladi fudbaler sanja kada počne da se bavi sportom.

Ovo su utakmice o kojim sanjate kada ste mali i kada počnete da se bavite fudbalom. Pred nama je težak posao i koncentrisani smo na zadatak - objasnio je Endi.

Iskusni defanzivac će večeras po jubilarni 50. put predvoditi nacionalni tim sa kapitenskom trakom, pa se našalio da je dobro organizovao kako bi se jubilej poklopio sa premijernim mečom ovogodišnjeg EURO-a.

- Teško može biti veće od ovoga. Dobro sam uklopio datume. Pre svega, biti kapiten je ogromna čast i dužnost. Osećam se privilegovanim što predvodim ovako sjajne momke. Nestvarno je i nadam se da ću ih voditi ka povoljnom rezultatu - zaključio je Robertson.