14.06.2024.

16:47

Foto: EPAIMAGES

Sport

Francuzi u panici pred EURO! Virus pokosio "trikolore", Mbape povređen...

Francuska delegacija doputovala je pre nekoliko dana u svoju bazu u Nemačkoj pred početak Evropskog prvenstva. "Trikolori" spadaju u prvi red favorita na kontinentalnom takmičenju, a četu Didijea Dešama pratiće i veliki broj navijača. Ipak, okupljeni Francuzi nemaju mnogo razloga za radost na dan otvaranja EURA! 

Prema informacija koje prenosi "RMC", u taboru Francuske vlada opšta panika zbog zdrastvenog biltena. Nekoliko fudbalera i članova stručnog štaba već danima muče muku sa virusom, neki su prehlađeni, drugi imaju temperaturu, treći grčeve... 

Na sve to nadovezala se i povreda Kilijana Mbapea zadobijena tokom duela sa Luksemburgom 5. juna. Novopečeni fudbaler Real Madrida žalio se na bolove u kolenu, protiv Kanade je odigrao samo 20 minuta i nakon toga su se javili problemi i sa leđima. Zbog toga, Mbape je propustio jučerašnji otvoreni trening Francuske, a pred navijačima nije bilo ni Kinglsija Komana. 

"RMC" dodaje da situacija nije strašna, ali da je nešto na šta će morati da se obrati pažnja u narednim danima. 

Francuska prvenstvo Evrope otvara 17. juna protiv Austrije od 21 čas, četiri dana kasnije rival će biti selekcija Holandije, a potom 25. u poslednjem kolu grupne faze ukrštaju koplja sa Holanđanima.