14.06.2024.

15:30

Foto: Starsportphoto©

Sport

Englezi analizirali "orlove": Sve nade polažu u napad, odbrana bušna!

Ugledni britanski medij "Skaj sports" objavio je tekst u kojem je istakao četu Dragana Stojkovića Piksija kao selekciju koja igra na gol više, zato što ne može mnogo da se uzda u odbranu i čuvanje sopstvene mreže.

"Iako je pretnja Srbije u napadu jasna, isto tako je i njihova defanziva slabost, pošto su primili osam golova u tri utakmice na sumornom Svetskom prvenstvu 2022. Samo na dve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo nisu primili gol. Srbija će morati da zapuši te rupe u Nemačkoj, ako prvi put žele da prođu iz grupne faze velikog turnira. Strahinja Pavlović će protiv Engleske krenuti na levoj strani, 23-godišnji centralni bek Salcburga je defanzivac stare škole koji modelira svoju igru po uzoru na bivšeg moćnog Nemanju Vidića", naveli su Englezi.

Informer

Dragan Stojković Piksi - problemi u odbrani

Kao najveću pretnju u napadu istakli su Aleksandra Mitrovića, koji je u izvanrednoj formi, ali u nešto slabijoj konkurenciji Saudijske Arabije i Dušana Vlahovića, za kojeg smatraju da se nalazi u nešto lošijoj seriji utakmica.

"Srbija će polagati nadu u napadača Aleksandra Mitrovića koji će pokušati da produžiti izvanrednu formu u svim takmičenjima, pošto je postigao pet golova na sedam utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Dušan Vlahović ima veliki potencijal posle dve i po sezone u Seriji A sa Juventusom, pošto je postigao 33 gola u 75 mečeva, ali se suočava sa krizom i sada je pred testom na međunarodnoj sceni", analizirali su iz "Skaj sportsa".

Informer

Aleksandar Mitrović ponovo glavni adut

Ostrvljani će snage sa našim "orlovima" odmeriti u nedelju (RTS 1 21.00), a preostala dva rivala iz grupe C, Slovenija i Danska na teren će istrčati tri sata ranije.

Osim velikog broja naših navijača, podršku Srbiji zdušno će pružati i navijači Škotske, pogotovo u susretu sa Englezima.