14.06.2024.

13:02

Foto: EPAIMAGES

Sport

Orsato je taličan za "orlove"! Srbiji je doneo sreću u Lisabonu i ispratio je na Mundijal!

Donela je UEFA odluku ko će deliti pravdu na meču Srbije i Engleske 16. juna u Gelzenkirhenu. Uloga glavnog sudije pripala je jednom od najboljih arbitara današnjice - Danijele Orsatu, a iskusni Italijan nekoliko puta je bio taličan za "orlove" u prošlosti. 

Navijačima je u sećanju ostao duel iz Lisabona! Golom Aleksandra Mitrovića u nadoknadi vremena Srbija je savladala Portugal sa 2:1 i obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, Orsato je stajao na centru i "orlove" ispratio u Katar. 

Ni to nije bio jedini put da je iskusni Italijan doneo sreću Srbiji budući da je bio arbitar i u baraž meču za odlazak na Evropsko prvenstvo protiv Norveške. Srbija je u Oslu slavila uz spektakularnu partiju Sergeja Milinkovića-Savića, ali nažalost nije izvadila vizu za kontinentalnu smotru pošto je u finalu bolja bila Škotska. 

Informer

 

Orsato je, inače, već godinama jedan od najboljih sudija na svetu. 2020. godine je sudio finale Lige šampiona između Bajerna i Pariz Sen Žermena, bio je na centru tokom polufinala Mundijala u Kataru između Hrvatske i Argentine, a nedavno je sudio Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona. 

RB Lajpcig tada je slavio na "Marakani" rezultatom 2:1. Vredi napomenuti da će mu Evropsko prvenstvo u Nemačkoj biti poslednji turnir u karijeri budući da će Orsato nakon Evropskog šampionata otići u penziju.