14.06.2024.

16:12

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ludnica! Hrvat rasista izvređao Srbe i Afrikance, morao da reaguje HRT!

Nekadašnji član Dinamo Zagreba, Hajduka iz Splita i Sevilje rekao je da mu je drago što je Srbija na EURO, te da ako ne bude skandala mogu dobru da prođu.

Međutim, sve to je imalo maliciozni prizvuk jer ih je zapravo žestoko isprozivao.

Ironično je rekao da se nada da neće ispasti jer "dugo nismo videli ko je sa kim, ko koga", aludirajući na probleme iz Katara 2022. kada su kružili razni tračevi.

Dodao je i da je selektor Dragan Stojković Piksi problem naše ekipe, pa je morao da reaguje i HRT na kojem je Jeličić zaposlen!

Oni ga, za sada, nisu otpustili, ali su naveli da ne dele njegove stavove.

"Navedeni stavovi nisu stavovi Hrvatske radio-televizije", odgovorili su za Index.hr kratko s HRT-a, ali nisu naveli hoće li Jeličić nastaviti da komentariše Evropsko prvenstvo.

Nisu se samo Srbi našli na udaru Jeličića.

Informer

Rasista: Joško Jeličić

Komentarisao je navode da Hrvatskoj nedostaje brzine u odnosu na konkurente i objasnio to time da ta zemlja nije imala afričke kolonije, pa zato ne može sa tog kontinenta da angažuje igrače s navedenim karakteristikama.

- Nemamo brzinu jer nismo kolonijalna sila. Nemamo jer nam je takva genetika. Hoćemo slati decu u Afriku umesto u Irsku - rekao je Jeličić, a onda udario i na Nepalce koji se masovno zapošljavaju u toj zemlji:

- Projekcija je da će za dve godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri.