14.06.2024.

19:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kraj! Nemci razmontirali Škote na startu EP! (FOTO/VIDEO)

Golove za "pancere" postigli su Florijan Virc, Džamal Musijala, Kaj Haverc, Niklas Filkrug i Emre Džan, a Antonio Ridiger pogodio je svoju mrežu i tako Škotima omogućio barem taj utešni pogodak.

NEMAČKA - ŠKOTSKA 5:1 (3:0) (KRAJ)

Strelci: Virc 10, Musijala 19, Haverc 45 (p), Filkrug 68, Džan 90+3 - Ridiger 87 (autogol).

Grad: Minhen.

Stadion: Alijanc Arena.

Kapacitet: 75.024.

Sudija: Klemon Turpan (Francuska).

Žuti kartoni: Andrih, Ta (Nemačka).

Crveni karton: Portijus (Škotska).

NEMAČKA: Nojer – Kimih, Ta, Ridiger, Mitelštet – Andrih (od 46. Gros), Kros (od 80. Džan) – Musijala (od 74. Miler), Gundogan, Virc (od 63. Sane) – Haverc (od 63. Filkrug).

Selektor: Julijan Nagelsman.

ŠKOTSKA: Gan - Portijus, Ralston, Tirni (od 77. Mekena), Hendri, Robertson - Mektomini, Mekgin (od 67. Maklin) - Mekgregor (od 67. Gilmor), Adams (od 46. Henli) - Kristi (od 82. Šenkland).

Selektor: Stiv Klark.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Emre Džan stavlja tačku na meč golom za 5:1! UTAKMICA JE ZAVRŠENA, NEMCI SU RAZMONTIRALI ŠKOTE NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA!

87. minut - Evo malo radosti i za Škotsku! Neoprezan je bio Ridiger i ubacio je loptu u svoju mrežu. Ovo svakako bolje zvuči nego 4:0, ali svakako bila je to jedna katastrofalna partija Ostrvljana.

83. minut - Pokušao je i Sane, ali zaustavlja golman Škotske Gan.

80. minut - Hvata još jedan drop-kik Mitelšted, ali ide to preko gola ponovo.

77. minut - Poništen je još jedan gol Nemcima, ovog puta zbog ofsajda Filkruga.

Informer

74. minut - Na terenu je Tomas Miler umesto Musijale. Ovo je Mileru 130. nastup za Nemce.

68. minut - Strašna golčina Filkruga! Napadač Borusije Dortmund zakucao je loptu u mrežu iza golmana Škotske Gana! Strašan pogodak iskusnog centarfora!

Informer

66. minut - Probao je Mitelšted iz daljine, ali ide to preko gola. Utisak je da Nemci otaljavaju posao do kraja.

63. minut - Poslao je Nagelsman na teren Filkruga i Sanea, izašli su da odmore Haverc i Virc.

58. minut - Malo je nedostajalo da vidimo 4. gol na meču. Virc je uhvatio polu-volej, ali ide preko prečke. Ostaje 3:0.

54. minut - Nemci kontrolišu dešavanja na terenu, Škoti će pokušati da izbegnu katastrofu u Minhenu.

46. minut - Kreće drugi deo meča, Nagelsman je na teren poslao Grosa umesto Andriha. Stiv Klark uvodi na teren Henlija, izašao je Adamsa.

PRVO POLUVREME

45. minut - Au kakav je to bio krvnički start Rajana Portijusa! Štoper Škotske je dobio direktan crveni karton, nije bilo dileme. Malo je falilo da slomi nogu Gundoganu. Penal koristi Haverc, vode Nemci 3:0!

Informer

Informer

41. minut - Velika prilika za Nemačku! Šutirao je na kraju Kros, biće to korner. Au, kakav start Portijusa nad Gundoganom! Sada ćemo videti hoće li ponovo VAR reagovati, ovo bi trebalo da bude penal. Start sa dve noge! Potvrđeno, penal za Nemačku!

39. minut - Škoti maltene nemaju napadačke ambicije, Nemci kontrolišu dešavanja na terenu.

31. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio ga je Robert Andrih zbog grubog starta na sredini terena.

25. minut - Penal za Nemce? Ili ne! Sudija Turpan je pokazao da se prekršaj dogodio van kaznenog prostora.  Nema pogotka, odbranio je golman Škotske ovaj udarac.

19. minut - Kakva akcija Nemaca! Musijala je sa desetak metara zakucao loptu iza Gana, a prethodno sjajno su iskombinovali Haverc i Gundogan!

18. minut - Nakon vođstva Nemaca, nema preteranih uzbuđenja na "Alijanc Areni". Sada je Virc imao još jedan trk ka golu Škota, ali golman Gan ispucava loptu.

10. minut - Evo gaaaaa! Florijan Virc je strelac! Ofanzivac Bajera iz Leverkuzena dobio je povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora i uspeo je da savlada Agnusa Gana! Euforija na tribinama, Nemci su uspeli da slome otpor gostiju!

6. minut - Škoti su vrlo hrabro odlučili da se suprotstave favorizovanim Nemcima. Zasad su vrlo snažni u duelima, uporni i pokušavaju da onemoguće tečnu igru domaćih.

2. minut - Velika šansa za Nemce! Odmah je ispred golmana Gana istrčao Florijan Virc, ali golman Škotske je zaustavio taj udarac. Sudije su pokazale ofsajd, ali bilo je to prvo uzbuđenje na meču!

1. minut - Počela je utakmica, sa centra kreću Nemci.

Informer

PRE MEČA

20.55 - Aplauz navijača upućen je legendarnom Francu Bekenbaueru, koji je početkom godine preminuo u Nemačkoj.

20.45 - Počeo je kratak muzički performans povodom otvaranja Evropskog prvenstva. Tribine su već krcate.

Informer

Informer

Informer

20.35 - Igrači su već na zagrevanju, a sve oči uprte su u Tonija Krosa, šampiona Evrope sa Real Madridom. On je nedavno najavio da će okončati karijeru po završetku Evropskog prvenstva.

Informer

20.20 - Selektor Škotske Stiv Klark odabrao je startnih 11, a to su Gan, Portijus, Ralston, Tirni, Hendri, Robertson, Mektomini, Mekgin, Mekgregor, Adams i Kristi.

20.10 - Evo je i prva postava Nemačke! Julijan Nagelsman na teren je poslao najjače što ima. Na golu je Nojer, u odbrani Kimih, Ta, Ridiger i Mitelštet, zadnji vezni su Andrih i Kros, ispred Musijala, Gundogan i Virc, a u špicu je Haverc.

19.58 - Navijači su u velikom broju stigli u Minhen. Kakva je trenutno atmosfera, možete pogledati na narednim fotografijama.

Informer

Informer

19.50 - Tokom dana stigle su neprijatne vesti iz Nemačke. Navijačka zona u Berlinu zatvorena je zbog sumnjivog ranca koji se tu pojavio. Policija je čak uhapsila jednu osobu, a opširnije šta se dešavalo možete pročitati ovde.

19.45 - Sudeći po fotografijama i snimcima koji stižu iz Minhena, čini se da su škotski navijači okupirali grad i da će večeras biti velika podrška svojoj selekciji na "Alijanc areni". 

19.40 - Nekoliko sati pre zvaničnog otvaranja kontinentalnog šampionata, došlo je do zatvaranja fan zone u Minhenu, morala je hitno da reaguje i policija. 

19.30 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Nemačka - Škotska, ali i ceremoniji otvaranja 17. Evropskog prvenstva u fudbalu. Ovde u naredna četiri sata možete pronaći sve najzanimljivije detalje vezane za prvi meč na turniru, kao i dešavanja uoči njega.