15.06.2024.

00:12

Foto: EPAIMAGES

Sport

Zvanično! Borusija Dortmund imenovala novog trenera! (FOTO)

Reč je o nekadašnjem vezisti ovog kluba, koji je igrao za reprezentaciju Turske. U prethodnom periodu obavljao je funkciju pomoćnika Edinu Terziću, koji je napustio klupu "milionera" po završetku sezone u kojoj je klub izgubio u finalu Lige šampiona od Real Madrida.

Sahin je potpisao ugovor na tri godine i poručio je da će sve učiniti da pravi dobre rezultate sa klubom u kojem se proslavio.

- Velika mi je čast što sam postao prvi trener Borusije iz Dortmunda. Želim da se zahvalim odgovornima u klubu na poverenju i šansi. Od prvog dana planiram da radimo sa puno energije i strasti kako bismo došli do uspeha - rekao je Sahin.

Ovim povodom oglasio se i izvršni direktor Dortmunda, čuveni Lars Riken.

Zadovoljni smo što možemo da trenersku palicu predamo predstavniku mlađe trenerske generacije. On se pripremao nekoliko godina za ovaj posao i verujem da će nastaviti da razvija naš tim. Kao bivši saigrači radićemo zajedno. Nuri odlično poznaje klub, sve njegove zaposlene, naš DNK. Uvereni smo da smo napravili pravi izbor - ističe Riken.

Sahin je tokom karijere igrao na poziciji veziste, a nastupao je za veliki broj poznatih klubova. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Dortmunda, potom je nosio dresove Fejenorda, Real Madrida, Liverpula, Verdera i Antalijaspora, u kojem je okončao fudbalsku karijeru 2021. godine.