14.06.2024.

23:50

Foto: AP PHOTO

Sport

Pikford pred okršaj sa "orlovima": Srbija ima kvalitetan tim! Posebno pomenuo jednog igrača

"Gordi Albion" će svoj prvi meč na kontinentalnoj smotri odigrati protiv selekcije Srbije u nedelju od 21 čas u Gelzenkirhenu. Izabranici Gereta Sautgejta, kao aktuelni vicešampioni Evrope proglašeni su za favorita u ovom duelu i generalno na takmičenju u Nemačkoj. 

Isksuni čuvar mreže ističe da su navikli da se nose sa pritiskom.

- To ne utiče na nas. Da biste bili vrhunski tim, morate da se nosite s tim. Da biste bili jedan od favorita, morate da uživate u tom pritisku. Svako ko je u reprezentaciji Engleske je tu sa razlogom. Svi se bore za svoje mesto, spremni smo - poručio je Pikford na početku konferencije. 

Informer

 

Golman Evertona dodaje da ekipu očekuje težak posao-

- Najvažnija stvar za nas je da pobedimo u prvoj utakmici, ne želimo da previše gledamo unapred, prvo da prođemo grupu. Svima je cilj da podignu taj trofej, ali je potrebno mnogo napornog rada da se dođe do njega. Niko neće biti ponosniji od nas ako podignemo taj trofej i da donesemo ga kući našim navijačima, ali nas do tog cilja očekuje toliko teškog posla - rekao je čuvar mreže "Gordog Albiona". 

Informer

Aleksandar Mitrović

On se osvrnuo i na predstojeći meč sa Srbijom. 

- Znamo da je Srbija ekipa velikog kvaliteta, a na vrhu je Aleksandar Mitrović, on je kvalitetan igrač. Igrao sam protiv njega mnogo puta u Premijer ligi. Moramo da budemo spremni za njih. Moraćemo da ih držimo na distanci. Da bismo u tome uspeli svako će morati da najbolje uradi svoj deo posla - zaključio je Pikford.