Autor: S. M.

15.06.2024.

14:27

Foto: Starsportphoto/Informer

Sport

Mi Srbi se uvek ložimo! Košarkaši znaju recept za uspeh na EURO

Nije tajna da se srpski fudbaleri i košarkaši druže i često bodre jedni druge na utakmicama.

Uglavnom su fudbaleri ti koji posećuju mečeve u Evroligi ili večite derbije, ali sada je red došao na košarkaše da ih bodre!

Naši momci su u grupi C i pored Engleske protivnici će im biti Slovenija i Danska, a srpski košarkaši pomno će pratiti svaki meč!

Košarkaš Partizana i nekadašnji reprezentativac Danilo Anđušić obožava fudbal, a jednom se pred meč crno-belih pojavio u dresu Njukasla.

Informer

Blistaju u košarci, ali vole fudbal: Anđušić i Nedović

U razgovoru za Informer otkriva da se nada dobrom rezultatu.

- Kao i cela nacija očekujem najveću moguću stvar kad god odu na neko veliko takmičenje. Očekujem da mogu daleko da doguraju, za početak bar do nokaut faze, pa kasnije i da urade nešto više. Imam nekoliko drugara u reprezentaciji zbog kojih ću isto pratiti, želim im svu sreću, verujem u dobar rezultat i da mogu da naprave velike stvari - kaže Anđušić.

On dodaje da se divi fudbaleru Salcburga Strahinji Pavloviću.

Informer

Borben i srčan: Strahinja Pavlović

- Strahinja Pavlović mi je omiljeni u reprezentciji. Baš smo ortaci, iz Monaka još. Bez obzira na to što mi je dobar drugar, sviđa mi se njegov karakter, žar sa kojim igra i srce koje pokazuje na terenu. Svako od njih ima svoju ulogu i verujem da će se pokazati, a mimo Srbije očekujem i da Francuska napravi dobar rezultat - jasan je Anđušić.

Njegov dobar prijatelj i veliki protivnik na terenu, košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović, kaže da našem timu malo fali da se probije.

- Malo sam tanji sa reprezentativnim fudbalom, pratim Seriju A najviše zbog Juventusa, ali kad je ovako neko veliko takmičenje uvek ispratim i navijam za Srbiju. Uvek se ložimo kad je neko veliko takmičenje, mišljenja sam da našoj reprezentaciji fali samo da se slože neke kockice i da oni probiju tu neku blokadu koju imaju. Ja se uvek nadam da to može da se desi na sledećem takmičenju, pa tako i sad i želim im svu sreću - poručio je Nedović za Informer.

Informer

Bodriće ih cela nacija, pa i košarkaši: Fudbaleri Srbije

Još jedan košarkaš iz redova crveno-belih i osvajač srebra na Svetskom prvenstvu u Manili prošle godine, Dejan Davidovac, naglašava da je hemija najbitnija.

Informer

Zna recept za uspeh: Dejan Davidovac

- Očekujem da će dati maksimum za reprezentaciju, to je pre svega najvažnije, pa dokle doguraju. Želim im sav mogući uspeh, puno zdravlja i svi ćemo ih pratiti i bodriti. Pre svega je bitno da se napravi dobra hemija i sigurno će to uraditi, moje je samo da ih bodrim - rekao je Davidovac za Informer.