15.06.2024.

16:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

Mađari pokazali "orlovima" kako ne treba! Švajcarci surovo kaznili defanzivne greške protivnika! (FOTO/VIDEO)

Utakmica je odigrana na stadionu u Kelnu na kojem su mnogo brojniji i glasniji bili navijači Mađarske. Međutim, na terenu Švajcarska se mnogo bolje snašla i preuzela terensku inicijativu na startu meča.

Informer

 

To im se isplatilo već u 12. minutu kada je Kvadvo Dua savladao Petera Gulašija. Arbitar Slavko Vinčić najpre je uvažio sugestiju pomoćnika i poništio pogodak, ali je nakon VAR provere ustanovljeno da nije bilo nedozvoljene pozicije, pa je slavlje Švajcaraca moglo da počne. Prvotimac bugarskog Ludogoreca na taj način postigao je svoj prvenac u dresu Švajcarske u drugom nastupu.

Nakon vođstva, Švajcarci su dobili krila i potpuno zagospodarili terenom - Vargas i Šer su propustili kolosalne prilike, dok se u više navrata sjajnim reakcijama istakao Gulaši. Taman kada je delovalo da će "sajdžije" sa minimalnom prednošću otići na odmor, Mišel Ebišer je povisio na 2:0. Dugo su Švajcarci kombinovali pred kaznenim prostorom rivala, da bi fudbaler Bolonje preciznim udarcem savladao nemoćnog Gulašija.

Selektor Mađarske Marko Rosi izvršio je jednu promenu u odbrani na startu drugog poluvremena - Adama Langa zamenio je Bence Bola. Za razliku od prvih 45 minuta, Mađari su u nastavku bili mnogo čvršći u odbrani, a konkretniji u napadu. To im se isplatilo u 66. minutu kada je Barnabas Varga iskoristio asistenciju Dominika Soboslaija i prepolovio zaostatak svog tima.

Krenuli su Mađari na sve ili ništa, dobar pokušaj u završnici imao je i Miloš Kerkez, ali se Jan Zomer istakao dobrom odbranom. Strepeli su navijači Švajcarske do samog kraja, kada im je muke prekratio Bris Embolo u sudijskoj nadoknadi posle loše reakcije Vilija Orbana.

Mađari će tako morati da sačekaju narednu priliku kako bi došli do prve pobede nad Švajcarskom od 1998. godine. U drugom kolu u Štutgartu (19.06, 18.00) se sastaju Nemačka - Mađarska, odnosno Škotska - Švajcarska u Kelnu (21.00) istog dana.