15.06.2024.

18:25

Foto: Starsportphoto

Sport

Tadić o Mundijalu u Kataru: Sada smo zreliji, mnogi od saigrača čekaju decu!

Reprezentacija Srbije u nedelju od 21 čas počinje svoj put na Evropskom prvenstvu i to protiv izrazitog favorita na turniru - Engleske. Svesni su u taboru "orlova" uloge autsajdera, ali kapiten naše reprezentacije - Dušan Tadić na konferenciji za medije ističe da bele zastavice sutra u Gelzenkirhenu neće biti. 

Interesovalo je okupljene novinare koliko je atmosfera u nacionalnom timu drugačija u odnosu na prethodna dva turnira - Mundijale u Rusiji i Kataru. 

- Veliki broj igrača je igrao na sva tri takmičenja, mislim da će im iskustvo sa prethodnih turnira biti od velike važnosti. Zajedništvo je nikada veće, bilo je tako i u Kataru, ali je prošlo neko vreme, sazreli smo. Mnogi od mojih saigrača čekaju decu, to je dokaz zrelih godina. Želimo to zajedništvo da pokažemo i na terenu - rekao je Dušan Tadić. 

Predstavnici ostrvskih medija pomenuli su da su Tadić i Mitrović u jednom delu karijere nastupali u Premijer ligi. Želeli su Englezi da znaju da li će to biti dodatni motiv za ofanzivce naše reprezentacije. 

- Mitrović i ja smo imali odlične godine u Engleskoj, izvanredno iskustvo. Ostavili smo nasleđe tamo i pomogli timovima u kojima smo igrali. Dodatna motivacija nam za duel protiv Engleske ne treba, uvek želite da igrate najbolje za svoju zemlju.