15.06.2024.

21:31

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kormilar Mađara grmi nakon poraza: Platićemo cenu za ovo na EP!

Iskusni stručnjak na klupi Mađara istakao je da je glavni razlog za neuspeh bila loša komunikacija među saigračima tokom prvog poluvremena, kao i da pojedini igrači nisu dali svoj maksimum na terenu.

- Kada je reč o prvom poluvremenu, tada su nas nadigrali, nismo mogli da se rotiramo kako treba na njihovoj levoj strani. Pokušali smo da to rešimo komunikacijom, ali nije išlo. Drugo poluvreme je prošlo mnogo bolje, jer nismo toliko patili. Nije bilo dobrih pojedinačnih nastupa, možda bih mogao da navedem samo dva-tri igrača, ostali su podbacili. Platićemo cenu za ovo na Evropskom prvenstvu - izjavio je Rosi na konferenciji za medije nakon meča.

Informer

Detalj sa meča Švajcarska - Mađarska

Na njegove reči nadovezao se i kapiten selekcije Mađarske, Dominik Soboslaj, koji je dodao da je ovo bio meč iz kojeg su izvukli pouku kako bi izbegli iste greške u narednim duelima.

- Bili smo potpuno drugačiji tim u prvom poluvremenu nego u drugom. I mi iz ovoga učimo, ne treba da se nerviramo, iako je lepše pobediti. Ne možemo da ulazimo u utakmicu misleći da ćemo dobiti tri boda na poklon. Imamo još puno posla, ali smo na svom putu. Nismo se uplašili, pomagali smo jedni drugima, imali smo i po pet pasova zaredom - objasnio je Soboslaj.

Selekcija Mađarske sledeći meč igra protiv reprezentacije Nemačke, u sredu od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.