16.06.2024.

15:20

Foto: EPA

Sport

Strelac pobedničkog gola nad Albancima: Pljuvaću krv za ovaj tim i dres!

Fudbalska reprezentacija Italije pobedom je započela put ka odbrani titule prvaka Evrope, pošto je u prvom kolu kontinentalnog šampionata rezultatom 2:1 savladala Albaniju. Vodeći pogodak za Albance postigao je Nedim Bajrami, ali su aktuelni šampioni Starog kontinenta ekspresno stigli do izjednačenja, a potom i vođstva, golovima Interovog tandema Alesandro Bastoni - Nikolo Barela i tako postavili konačan rezultat u svoju korist.

Bez obzira na upisana tri boda, selektor Italijana, Lućano Spaleti, istakao je da je rezultat trebao da bude ubedljiviji za njegov sastav.

- Trebalo je nekoliko puta da kaznimo protivnika, ali nismo. Izgradili smo mogućnost da napadamo i onda smo se zatvorili. Ovo je reprezentacija koja može da pobedi svakoga, imamo 26 odličnih igrača. Ne postoji samo jedan igrač, svi se računaju. U drugom poluvremenu Albanija je podigla glavu, ali nas je iznenadila njihova odbrana. Kada smo krenuli napred stigli smo do ivice naših mogućnosti. A onda nam je bilo previše dobro što i nije baš loše - istakao je Spaleti na konferenciji za medije.

Informer

Detalj sa meča Italija - Albanija

Za igrača utakmice imenovan je fudbaler Juventusa, Federiko Kjeza, koji je istakao da je start meča bio prilično iznenađujuć s obzirom da su bili u zaostatku već posle 23. sekunda utakmice.

- Početak je bio pomalo šokantan, ali reakcija je bila odlična. Mi smo sjajna grupa i uradili smo šta je trener hteo, ali mogli smo i vertikalnije da igramo. Moje stanje? Dobio sam udarac u leđa, ali sve je u redu. Spreman sam da igram tamo gde trener bude tražio od mene - objasnio je Kjeza.

Strelac drugog pogotka, Nikolo Barela, igrao je rovit ovaj meč, ali se uprkos umoru potrudio da da svoj maksimum na terenu.

- Bio sam malo umoran, nisu mi pomogli prethodni dani, ali sam zaista želeo da igram jer su momci učinili da se osećam važnim. Pljuvaću krv za ove momke, ovaj tim i ova dres. Zaslužili smo da postignemo više golova, ali fudbal je takav. Albanija je odigrala odličnu utakmicu, ali mislim da smo zaslužili pobedu. Uživamo i čekamo sledeću - poručio je Barela.

Sledeći meč reprezentacija Italije igraće protiv selekcije Španije, 20. juna od 21 čas po srednjeevropskom vremenu.