17.06.2024.

07:20

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

Sport

Milenković: Ljut sam, imali smo ih! Veljković: Boli nas rezultat (VIDEO)

Odličnu partiju pružili su naši defanzivci u Gelzenkirhenu, protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope. Nažalost, samo jedan trenutak nepažnje, u 13. minutu, bio je dovoljan Ostrvljanima da postignu gol preko Džuda Belingema, što se na kraju ispostavilo i kao ključni detalj.

Ipak, u nastavku meča su "orlovi" bili hrabri, opasni, stvarali su šanse i ogromna je šteta što nisu uspeli da izvuku makar remi. 

- Mislim da smo loše počeli, bez agresivnosti. Kada su oni imali loptu, previše smo ih respektovali u tih prvih 15-20 minuta. Tek u finišu prvog dela i u drugom poluvremenu smo zaigrali mnogo bolje, stvorili i nekoliko šansi. Naravno da smo razočarani, jer smo zaslužili najmanje bod. Teško je kada celu utakmicu juriš rezultat - rekao je Veljković.

On je dodao da će ekipa dodatno da podigne samopouzdanje, jer je dokazala da može ravnopravno da se nosi i sa vrhunskim selekcijama.

- Znači nam što smo odigrali na visokom nivou, što smo bili ravnopravni protiv jednog od favorita, čak u nekim momentima i znatno bolji. Mislim da igrom možemo da budemo zadovoljni, ali rezultat boli. Olako smo primili gol, moramo bolje da reagujemo u takvim situacijama - naglasio je Veljković.

Informer

Miloš Veljković

Prvotimac Verdera već se okrenuo narednom okršaju, 20. juna na stadionu u Minhenu.

- Nisam gledao Slovence protiv Danaca, ali imamo sada dovoljno vremena da ih analiziramo. Pobeda je cilj, to je jasno. Dobro poznajem Benjamina Šeška, igrali smo jedan protiv drugog u Bundesligi. Ipak, to ne mora ništa da znači, bitno je da budemo svi na pravom nivou tog dana - poručio je Veljković.

Informer

Nikola Milenković

Fenomenalan posao sinoć je odradio i Milenković, koji je u potpunosti zaustavio kapitena i najboljeg strelca Engleske, Harija Kejna.

- Ušli smo sa previše respekta u meč, primili rano gol, ali posle toga se slika potpuno promenila. Pokazali smo da možemo ravnopravno da igramo sa svima, čak i da budemo bolji u drugom poluvremenu. Jako sam ljut zbog poraza, trebalo je da izvučemo više. S druge strane, zadovoljan sam igrom, bili smo hrabri, odlučni, opasni... Okrećemo sada novi list, moramo da se odmorimo i dobro spremimo za sledeću utakmicu protiv Slovenije, koja nam je od ogromne važnosti - podvukao je Bleki.