17.06.2024.

22:56

Foto: Tanjug/AP

Sport

Francuzi dominirali, ali na kraju minimalcem savladali Austriju i zabrinuli navijače!(VIDEO)

"Galski petlovi" su do jako važna tri boda stigli nakon fantastične igre, ali rezultatom koji nije realno prikazao odnos snaga na terenu stadiona u Dizeldorfu.

Od samog starta su izabranici Didijea Dešana uspostavili svoj ritam i ubacili Austrijance u konstantno trčanje, koje je mnogo više odgovaralo brzonogim igračima poput Mbapea, Kantea, Kamavinge, Dembelea i ostalih.

Informer

Mnogo muke stvarao čuvarima - Kilijan Mbape

Konstantni pritisci na Pencov šesnaesterac krunisani su neslavnim autogolom Vebera u 38. minutu i ispostaviće se, postavili konačan rezultat.

Pogodak nije umirio Francuze, željne dominatne predstave i pobede koja će poslati poruku na startu turnira i tako potvrditi epitet jednog od favorita za osvajanje šampionata.

Ipak, uprkos snažnoj inicijativi, vicešampioni Evrope nisu u nastavku uspevali da udvostruče prednost, a šanse su imali... i to mnogo.

Informer

Mnogo posla za odbranu Austrije

Posebno se ističe prodor Kilijana Mbapea i nestvarno ubranje novog člana Real Madrida, a onda nekarakterističan promašaj iz čiste zicer situacije.

Prodori Grizmana i Kantea po bokovima često su nameštali loptu pred sam gol Austrijanaca, ali tamo nije bilo napadača koji bi mogao da je pokupi.

Sa druge strane, ekipa Ralfa Rangnika je pokušala da dugim loptama organizuje kontru i uhvati Francuze nespremne, ali je Ngolo Kante stavio sredinu terena pod ključ i u potpunosti dominirao.

Nekadašnji član Čelsija podsetio je na najbolje dane i "u džep" je stavio Baumgartnera, Sabicera i Gregoriča.

Informer

Ngolo Kante

Kada je đavo odneo šalu priliku je dobio i iskusni Marko Arnautović, ali je izostala prava prilika za srpskog internacionalca.

Posle ovog trijumfa, Francuzi dele prvu poziciju sa Holandijom, dok su Austrijanci ostali na dnu tabele zajedno sa Poljskom.

Trikolori sledeći susret igraju sa Poljacima za četiri dana, a eventualni problem može predstavljati povreda Mbapea pred kraj susreta sa Austrijom.

Tada je golgeter glavom udario u defanzivca rivala i tom prilikom raskrvario nos, pa još nije poznato da li je slomljen i koliko će biti potrebno za oporavak.

Informer