18.06.2024.

14:09

Foto: Foto: Pedja Milosavljević

Sport

Loše vesti za Piksija! Kostić se vraća kući posle utakmice sa Slovencima!

Iako je prvobitno bilo planirano da igrač sačeka još malo i ode na dodatne preglede, konačna odluka je da napusti kamp reprezentacije.

- Najavljen je bio odlazak na pregled kod lekara. Urađena je magnetna rezonanca levog kolena i utvrđeno oštećenje ligamenta. On će ostati ovde još dva dana, odgledaće meč sa Slovenijom i napustiće kamp reprezentacije - poručio je Vuković. 

Informer

 

Kostić je jutros bio na lekarskim pregledima i na snimanju kolena magnetnom rezonancom. Potvrđeno je da je došlo do povrede bočnih, odnosno lateralni kolateralnih ligamenata (LCL), ali u tom trenutku još nije postojala konačna odluka da će igrač Juventusa propustiti ostatak prvenstva Evrope.

Međutim, kako ne bi rizikovali, ni on sa zdravljem, a ni selektor Dragan Stojković Piksi da ima poluspremnog igrača u važnom meču, najbolje rešenje je da završi učešće na kontinentalnoj smotri. Ovakav rasplet događaja Kostiću je teško pao, jer je profesionalac i patriota i želeo je da pomogne saigračima do kraja. Uostalom, kada se povredio, osim bolne grimase na licu, videlo se i da suzdržava suze. Bolela ga je pomisao da je za njega šampionat završen. 

Krilni fudbaler za državni tim odigrao je 64 meča i dao tri gola.