18.06.2024.

20:11

Foto: EPA

Sport

Nekadašnji reprezentativac Slovenije jasan! Ako smo pobedili Portugal, zašto ne bismo Srbiju!

Već u četvrtak "Zmajčeke" očekuje duel protiv ekipe Dragana Stojkovića Piksija, koji definitivno može biti ključan za oba tima u nameri da se plasiraju u narednu fazu. Slovenci su u prvoj utakmici remizirali protiv selekcije Danske (1:1), dok je Srbija poražena od Engleske rezultatom 1:0.

- Srbi su slična priča kao Englezi. Imaju dosta zvezda u timu, pogotovo u napadu, ali stalno nešto “kuva “kod njih i samo se čeka da eksplodira lonac. Videli smo to već u nedelju kada je Mitrovića zamenio Tadić, a pitanje je šta će još biti sa njima. Po imenu imaju vrhunski tim, ali kada dođe prvenstvo, igra im jednostavno ne teče. Ne znam da li je to zbog toga što ima previše ega u timu, ali činjenica je da u ovoj reprezentaciji uvek nešto nedostaje - objasnio je Dalić za slovenački "Dnevnik".

Bivši reprezentativac smatra da "orlovi" nakon poraza od Engleza očekuju trijumf nad Slovencima, ali upozorava da to neće biti ni malo lak zadatak.

- Iako su izgubili od Engleske, i dalje će misliti da su bolji od nas, da moraju da nas pobede. Koliko se sećam, samo smo jednom izgubili od njih - poručio je Galić.

Informer

 

Fudbaler koji je branio boje svog nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu 2000. godine ističe da ceni našu reprezentaciju, ali i da očekuje trijumf na predstojećem susretu koji je zakazan za 20. jun od 15 časova po srednjeevropskom vremenu.

- Imamo prilično mladu i kvalitetnu reprezentaciju, koja na ovom Evropskom prvenstvu može da pomeša stvari i može da izađe iz grupne faze. Naravno da cenim Srbiju, zbog igrača koji igraju u vrhunskim klubovima, ali i oni su od krvi i mesa. Videli smo da naša reprezentacija može da igra protiv bilo koga. Ako smo pobedili Portugal sa Ronaldom i ostalima, koji su još bolja reprezentacija, zašto ne pobedimo Srbiju - zaključio je bivši reprezentativac Slovenije.