19.06.2024.

12:11

Foto: EPA Images

Sport

Šampion Srbije dobija konkurenciju!? Rumun na meti crno-belih!

Crveno-beli su još početkom juna Marina označili kao potencijalnu zamenu za In Bom Hvanga, ukoliko reprezentativac Južne Koreje napusti "Marakanu". Uoči starta EP vrednost Marina procenjena je na četiri miliona evra, mada je sada sigurno veća uzimajući u obzir njegovu sjajnu partiju i pogodak postignut u pobedi nad Ukrajinom u prvom kolu smotre najboljih timova Starog kontinenta.

Njegove partije pomno prate i u Solunu, pa grčki portal "Sport24" piše kako je PAOK takođe zainteresovan za njegov potpis. Sastav sa stadiona "Tumba" igraće kvalifikacije za Ligu šampiona i poput crveno-belih, želi da pojača igrački kadar u pokušaju da se domogne ligaške faze reformisanog elitnog klupskog takmičenja.

Informer

Prva želja uprave šampiona Grčke jeste da trajno zadrži u svojim redovima Sualihoa Meitea. Francuz je prethodne sezone igrao za PAOK kao pozajmljen fudbaler Benfike i ostavio je odličan utisak, pa su u Solunu zainteresovani da otkupe njegov ugovor. Međutim, za sada se Meite nije izjasnio po pitanju eventualnog ostanka u Solunu, pa čelnici kluba polako gube strpljenje. Ukoliko se taj tranafer definitivno izjalovi, Marin će postati prioritetna meta. Svakako da je veliki argument solunskih crno-belih to što ih sa klupe predvodi Marinov zemljak, Razvan Lučesku koji je odlično upoznat sa njegovim kvalitetima.

Informer

Razvan Marin (levo) i Mihajlo Mudrik (desno)

Uzimajući u obzir činjenicu da je nekadašnji fudbaler Ajaksa trenutno u Nemačkoj sa reprezentacijom Rumunije, teško je očekivati da će doneti bilo kakvu odluku o nastavku klupske karijere, pre nego što Rumuni okončaju svoju misiju na EP. Razvan Marin ugovorom je vezan za Kaljari, mada je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u Empoliju. Za reprezentaciju Rumunije odigrao je 56 utakmica i postigao je četiri gola.