19.06.2024.

15:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Kragujevčani dobro prošli na žrebu! Radnički ide na Crnogorce ili Gruzine!

Žreb koji je održan danas u Nionu odlučio je da Radnički na debiju u Evropi igra protiv boljeg iz dvomeča Mornara iz Bara i Dinama iz Tbilisija.

U istorijskom prvom meču, Kragujevčani će biti domaćini jednom od pomenutih timova i to na stadionu "Dubočica" u Leskovcu. Taj duel biće odigran 25. jula, dok je revanš zakazan za 1. avgust, u Crnoj Gori odnosno Gruziji.

Na prvi pogled, reklo bi se da je srpski superligaš dobro prošao prilikom izvlačenja kuglica, pošto je izbegao ekipe poput Spartaka iz Trnave, jermenskog Ararata i rumunskog Kluža.

Kada je reč o mogućim protivnicima, Mornar je u minuloh sezoni zabeležio istorijski uspeh, a učinkom od šest pobeda u poslednjih sedam rundi, preskočio je podgoričku Budućnost na drugoj poziciji. Zato će, poput popularnih "đavola", po prvi put igrati evropske kvalifikacije.

S druge strane, Dinamo je takođe završio na drugom mestu u svom šampionatu, sa tri boda iza šampiona Dinama uz Batumija. Ipak, u aktuelnoj sezoni beleži znatno slabije rezultate, pa se posle 18. kola nalazi tek na petoj poziciji.