19.06.2024.

15:47

Foto: Instagram

Sport

Šiptarski provokator na stadionu posle zabrane! Ponovo vređa Srbe (FOTO)

Ove dve reprezentacije igraju meč drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva, a Sadiku je na tribinama sa navijačama i ponovo provocira pokazivanjem dvoglavog orla.

Uz fotografiju sa stadiona u Hamburgu objavio je i podugačak tekst. Bezobrazluk kvazi novinara i šiptarskog provokatora koji je izazivao srpske navijače pokazivanjem dvoglavog orla ide toliko daleko da on tvrdi da nikog nije provocirao!

"Orlovska zabava nikada nije bila i neće biti krivično delo! Nisam nikoga uvredio niti provocirao. Samo sam ponosan na simbol koji nas predstavlja. Ponosan sam na to što jesam i ne plašim se da to izjavim čak i ako ceo svet ustane. Danas sam u Hamburgu i navijam za reprezentaciju sa tribina, sa navijačima. Ponosno slavim ponovo sa orlom i niko neće moći da me zaustavi do smrti", počeo je Sadiku.

On je potom pozvao i institucije da reaguju!

"Opasan je presedan ako ovu odluku državne institucije shvate zdravo za gotovo, jer otvara novo poglavlje. Ako pokažete simbol orla i prijavite rasističke pozive čitavom narodu - isključeni ste, a to otvara put huliganima drugog naroda da slobodno upućuju fašističke pozive. Šta će se desiti kada posle nekog vremena budi igrale Albanija i Srbija? Hoće li biti isključeni svi oni koji su na funkciji i dižu orla? Hoćete li prihvatiti ovu odluku? Da li vam se čini poštenim? Oni su srećni i slave  što sam izbačen kao pobedu, a svako od nas koji se raduje je jedan od njih", poručio je sramni Sadiku.