19.06.2024.

18:29

Foto: profimedia

Sport

Slovenac zagrmeo: Zašto da se plašimo Srbije!?

Reprezentacija Srbije i "zmajčeki" odmeriće snage u četvrtak od 15 časova, u okviru meča drugog kola grupe C, koji bi mogao i jednima i drugima da osigura dobru poziciju za plasman u narednu fazu Evropskog prvenstva.

"Orlovi" su na startu takmičenja poraženi od selekcije Engleske (1:0), dok su izabranici Matjaža Keka uspeli da izbore remi protiv favorizovane Danske (1:1), pa u predstojeći duel ulaze sa malo više samopouzdanja. 

Selektor Slovenaca je na prethodnom meču ukazao poverenje defanzivcu Vanji Drkušiću, koji je opravdao očekivanja, a odlično izdanje dalo je samopouzdanje ovom 24-godišnjaku koji se raduje predstojećem duelu protiv našeg nacionalnog tima.

-  Trener mi je pružio mnogo prilika u poslednjih godinu i po dana. Svaki trening koji sam davao, radio sam na 110 odsto. Ako radite pošteno i naporno, kao što smo mi, fudbal će vas nagraditi. Siguran sam da će Benjamin Šeško i Andraž Šporar postići golove protiv Srbije i Engleske - izjavio je slovenački defanzivac za koga se nedavno spekulisalo kako bi mogao da postane novo pojačanje Crvene zvezde. 

Informer

Vanja Drkušić

Fudbaler ruskog Sočija veruje u kvalitete "orlova" i smatra da nema potrebe za strahom, jer su kroz kvalifikacije ali i na prvom meču kontinentalnog šampionata, "zmajčeki" pokazali da mogu da pariraju i veoma ozbiljnim rivalima. 

- Svesni smo kvaliteta reprezentacije Srbije. Ima ih mnogo. Ali svesni smo i da postoje neke stvari koje možemo da iskoristimo. Daćemo sve da to uradimo. Verujemo da smo sposobni da igramo protiv velikih reprezentacija. Pokazali smo to i protiv Danske. Ne vidim razlog da plašimo mečeva sa Srbijom i Engleskom - zaključio je Drkušić.