19.06.2024.

19:09

Foto: EPA

Sport

Hrvati utučeni nakon poraza: Razočarani smo, biće teško protiv Italije!

Izabranici Zlatka Dalića su u nezavidnoj poziciji posle dve odigrane utakmice na kontinentalnom šampionatu. Nakon poraza od Španije (3:0) i današnjeg remija koji se igrao na stadionu u Hamburgu, Hrvati imaju samo jedan bod, koji ih dovodi u veoma nezgodnu situaciju i dosta otežava plasman u osminu finala. 

Na konferenciji za medije nakon meča, novinarima se obratio fudbaler Osasune, Ante Budimir, koji je istakao da je nerešen ishod možda i najpravedniji s obzirom na prikazano na terenu.

- Rezultat 2:2, jedan bod... Naravno, ostaje žal što nismo izdržalitih deset minuta. Želeli smo postići treći gol jer je svaki bitan. Na kraju nije ispalo kako smo htel. Gol, a imali su i dve-tri kontre na početku, kada je Livaković dobro reagovao. Možda je rezultat pravedan. U zadnjoj utakmici s Italijom moramo biti na nivou svih 90 minuta.Dali smo sve od sebe kako bismo okrenuli i na kraju smo uspeli. Ostaje žal zbog zadnjih deset minuta, ali idemo dalje. U ponedeljak drugo finale - izjavio je Budimir po završetku meča. 

Informer

Detalj sa meča Hrvatska - Albanija

Na njegove reči nadovezao se i vezista Volfsburga, Lovro Majer, koji je istakao da još uvek ništa nije gotovo, te da još uvek postoji šansa da "kockasti" prođu grupu.

- Šta reći... Tužni smo i razočarani. Albanija je bila bolja u prvom delu, zasluženo je vodila. Okrenuli smo, morali smo pobediti na kraju.To je fudbal. U drugom poluvremenu smo išli na sve ili ništa, dominirali smo, zasluženo postigli dva gola. Razočarani smo, ali ništa nije gotovo. S Italijom treba tražiti pobedu. Mogli smo ovom utakmicom olakšati sve, ali nažalost nismo. Biće teško, ali još možemo da prođemo grupu - objasnio je Majer.

Reprezentacija Hrvatske se u trećem kolu Evropskog prvenstva sastaje sa selekcijom Italije,  i na tom meču će morati da ostvari pobedu ukoliko želi da prođe u narednu fazu kontinentalnog šampionata.