Autor: Informer.rs

20.06.2024.

22:54

Foto: EPAIMAGES

Sport

Italijani presudili sebi! Španija dominantno do osmine finala, Donaruma skidao zicere, a odlučio - autogol!

Gol odluke, preciznije autogol postigao je Kalafjori u 55. minutu. 

"Furija" je zasluženo slavila, iako je pobeda mogla da bude ubedljivija. Za to je "kriv" golman Italijana Đonaruma koji je poskidao nekoliko zicera.

Već u 2. minutu utakmice Pedri je probao da iskoristi centaršut koji je došao do njega, ali Donaruma je odmah sjajno intervenisao.

Osam minuta kasnije Niko Vilijams je bio sam na nekoliko metara, šutirao je glavom, ali lopta ide malo pored gola već matiranog golmana Italije.

Nakon toga još nekoliko jako dobrih udaraca sa distance Španaca, ali Donaruma je bio na visini zadatka.

Informer

 

Sve što su uspeli da urade Italijani u prvom poluvremenu bio je udarac u poslednjem minutu prvog poluvremena koji je otišao visoko preko gola.

Nova šansa za Špance u 52. minutu. Pedri je dočekao centaršut u kaznenom prostoru, ali lopta je otišla malo pored gola.

Do vodstva Španci dolaze u 55. minutu. Posle centaršuta lopta pogađa Kalafjorija i ulazi u mrežu, pa je autogol rešio ovu utakmicu.

Informer

 

Pet minuta kasnije nova sjajna šansa za Špance. Lamine Jamal je šutirao sa velike udaljenosti, ali lopta ide malo pored leve stative.Niko Vilijams sjajno je šutirao u 71. minutu, ali ovaj put je Italijane spasila prečka.Azuri su do kraja utakmice imali samo jedan jedini udarac u okvir gola protivnika, a to naravno nije dovoljno za pozitivan rezultat.

Dve sjajne prilike imao je Perez za Špance i mogao je da "pojača" vodstvo svoje ekipe, ali Donaruma je bio zaista sjajan na golu.

Španci su ovom pobedom osigurali prolaz u narednu fazu takmičenja jer imaju dve pobjede u dve odigrane utakmice.