21.06.2024.

07:20

Foto: EPA Images

Sport

Više nema kalkulacija, u igri je samo pobeda! Srbija protiv Danske mora na sve ili ništa!

Bila je Srbija na ivici ambisa, mnogi navijači ugasili su svoje TV aparate ili napustili tribine "Alijanc arene", a onda je nadu vratio - Luka Jović. Napadač "orlova" postigao je gol u 96. minutu i doneo ogroman bod našoj reprezentaciji pred nastavak turnira. Lopta koja je završila u mreži Slovenije sačuvala je četi Dragana Stojkovića šanse da se nađe u nokaut fazi Evropskog prvenstva. Nekoliko sati kasnije otklonjene su sve dileme - kalkulacija više nema. 

Odmah nakon utakmice u Minhenu, na programu je bio drugi meč naše grupe između Engleske i Danske. "Orlovima" je za kalkulacije bila potrebna pobeda Gordi Albiona nad crveno-belima, no, četa Gereta Sautgejta još jednom je razočarala budući da je sjajan udarac Mortena Hjulmanda doneo bod Skandinavcima. 

Dakle, nije moguće da Srbija i Danska nakon poslednjeg kola grupne faze imaju jednak broj bodova. Postoji mogućnost da bi "orlovi" remijem bili treći u slučaju da Englezi savladaju i Sloveniju, ali gotovo da bi sa samo dva boda četa Dragana Stojkovića Piksija bila eliminisana u konkurenciji ostalih trećeplasiranih reprezentacija. 

Informer

 

Računica je potpuno jasna - Srbiji će kroz četiri dana u Minhenu za prolaz u noakut fazu Evropskog prvenstva biti potrebna pobeda. Ukoliko "orlovi" trijumfuju protiv Danske zauzeće drugo mesto i tako zakazati duel sa prvoplasiranom ekipom u grupi A. Po svemu sudeći to će biti domaćin - Nemačka. 

O konačnom raspletu u našoj grupi zavisiće i ishod utakmice Engleske i Slovenije. Naravno, Gordi Albioni su izraziti favoriti, ali daleko od toga da će izabranici Matjaža Keka pokloniti pobedu rivalu.