21.06.2024.

10:39

Foto: printscreen instagram/Slika na profilu korisnika ademov_nadica ademov_nadica

Sport

Šamarčina ustašama! Muamer Hrvatima sasuo istinu u lice, pa razvio srpsku zastavu (VIDEO)

Muamer Hasanagić je odgovorao na pitanja putem društvenih mreža, a odgovor na jedno pitanje se nimalo neće svideti Hrvatima.

Naime, jedan pratilac ga je pitao da li će navijati za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu, a on je dao jasan odgovor.

- Taman posla. Nakon svega što sam prošao te 93. godine, još bi trebalo da navijam i za Hrvatsku. Znaš li ti da je hrvatsko rukovstvo u ono vreme podržavao ustašiju koji su nas trepali u logore, prebijali, patili glađu i žeđu. Evo sve trčim da navijam za njih, al podapinjem. Umesto da me pitaš kako ćemo prebiti tu moralnu odštetu za koncetracione logore u Hercegovini, ti imaš obraza ustašo jedan da me pitaš da li ću navijati za Hrvatsku? Ako već ne znaš za kogu ću navijati, pogledaj ovu zastavu, a vi delije dabogda ušli u finale -  rekao je on dok je držao srpsku zastavu.

Podestimo, hrvatski i albanski navijači su tokom njihove utakmice (2:2) u 59. minutu zajedno krenuli da skandiraju parole "Ubij, ubij Srbina" i "Srbe na vrbe", te je zbog toga UEFA pokrenula postupak. Prvi čovek Fudbalskog saveza Hrvatske je na sraman način rekao da ništa od toga nije čuo, a onda se zahvalio navijačima.