21.06.2024.

11:50

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

Piksijev poklon “orlovima”! Dan i po slobodno da se svi (pre)saberu!

Selektor Dragan Stojković Piksi, iako nema mnogo razloga da bude zadovoljan posle dosadašnjih 180 minuta igre, odlučio je da svojim pulenima da „voljno“ 36 sati kako bi se svi malo sabrali i presabrali.

Informer

Grupa igrača koji juče protiv Slovenije nisu proveli sat vremena na terenu odradila je danas na stadionu „Rozenau“ u Augzburgu trening oporavka. Heroj Srbije Luka Jović takođe je morao da izađe na teren, ali je prvi i otišao u svlačionicu. Ostali momci, koji su juče odigrali ceo ili skoro ceo meč, bili su u hotelu i imali lakši trening u teretani. Slobodni će biti poslepodne i sutra tokom celog dana, bez obaveza, bez treninga, video-analiza i sastanaka, bez konferencije za medije, ali uz dogovor da niko ne napušta bazu reprezentacije.

Većini reprezentativaca su porodice smeštene danima u Minhenu, ali slobodan dan neće značiti da „orlovi“ smeju grupnu ili pojedinačno da odu u 70 kilometara udaljeni glavni grad Bavarske, već će slobodno vreme provesti u Augzburgu.

Informer

Piksi, očigledno, smatra da će posle emotivnog i fizičkog pražnjenja u duelima sa Engleskom i Slovenijom, a pred meč decenije sa Danskom, igračima prijati da malo ohlade glave i na dan i po budu van teme zvane EURO 2024.