21.06.2024.

19:30

Foto: EPA Images

Sport

Rebrov posle pobede: Igrali smo odlično, ali bilo je dosta grešaka

Reprezentacija Ukrajine savladala je Slovačku sa 2:1 (0:1), i tako posle preokreta uspela da dođe do prva tri boda na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, čime su ostali i dalje u igri za prolaz dalje.

Selektor Ukrajinaca Sergej Rebrov posle meča je rekao da je pobeda zaslužena, kao i da je veoma ponosam na svoju ekipu.

- Veoma sam srećan zbog igrača i ove pobede. Dobro smo reagovali posle primljenog gola. Igrali smo dobro, ali bilo je i grešaka. Ovo je sve dobro za emocije ljudi u Ukrajini kojima ovako nešto nedostaje - izjavio je Rebrov. 

Upitali su novinari stratega žuto-plavih i šta je to što je preokrenulo meč u nastavku.

- Ništa se nije promenilo, samo neke naše pozicije u visokom presingu. Pokazali smo duh, to je najvažnije. Na turniru možeš da dobiješ ili izgubiš, ali je veoma važno kako to radiš. Pokušali smo da sačuvamo rezultat, zaslužili smo pobedu, igrali smo sa mnogo duha - dodao je Rebrov. 

Informer

Detalj sa meča Slovačka - Ukrajina

Morali su Ukrajinci danas da krenu na sve ili ništa, kako bi se iskupili za težak poraz na startu EP  od Rumunije sa 3:0. Iz tog razloga je Rebrov napravio određene promene u startnoj postavi, pa je umesto golmana Andreja Lunjina šesnaesterac poverio Anatoliju Trubinu. 

- Zadovoljan sam što imamo zdravu konkurenciju među golmanima. Mislim da je Trubin zaslužio da brani posle izdanja sa Nemačkom. Bio je vrlo miran i spreman da počne meč u bilo kom trenutku - podvukao je Rebrov.