21.06.2024.

23:13

Foto: AP/Photo

Sport

Sramna reakcija hrvatskog saveza na pokliče "ubij Srbina": Nisu to naši vikali, Šiptari su...

Sramno saopštenje izdao je Jurica Jurjević, inače zadužen za prevenciju i osiguranje unutar Saveza.

On je u razgovoru za "Jutarnje" rekao da su pozivi na ubijanje i odmazdu Srba pristizali od malobrojne grupice albanskih navijača i da se Hrvati ni u jednom trenutku nisu priključili skandiranju i povicima.

Informer

Jurica Jurjević

- Mislim da smo objektivni kada kažemo da se to nije čulo od naših navijača, iako smo svesni koliko je to teška stvar politički i na svaki drugi način. Kada se to ranije dešavalo, muško stali i rekli "jeste, dogodilo se". Međutim, sada nikome nećemo dozvoliti da nam pripiše nešto što nismo uradili - rekao je Jurjević.

Sramni pokušaj odbrane tu nije završen, već je pomenuti funckioner hrvatskog saveza poricao pojavu bilo kakvih spornih zastava i transparenata, uprkos jasnoj slici navijača sa šalom "Za dom spremni".

Informer

Navijač sa šalom "Za dom spremni"

- Naša policija je pre utakmice oduzela hrvatskim navijačima značajan broj šalova i majica nedozovoljenog sadržaja. Posebno me raduje što ništa od toga nije iz navijačkih grupa, nego od naših ljudi iz inostranstva koji nisu znali šta imaju. Maksimalan napor je načinjen, isteraćemo do kraja kako bismo dokazali da nije bilo nikakvoh kršenja propisa od strane naših pristalica - zaključio je.

O visini kazne i težini iste Evropska kuća fudbala će tek doneti odluku (UEFA), ali je jasno da ona neće biti blaga s obzirom na paniku koja je evidentna kod Hrvata.