23.06.2024.

19:27

Foto: EPAIMAGES

Sport

Danca muči stomačni virus pred duel sa Srbijom: Kampovao sam u toaletu, u lošem sam stanju!

Reprezentacija Srbije sprema se za odlučujući meč na Evropskom prvenstvu koji je na programu 25. juna u Minhenu. "Orlovi" će se na stadionu Bajern Minhena sastati sa Dancima, a pobeda na tom meču četi Dragana Stojkovića obezbedila bi mesto u osmini finala kontinentalne smotre. Istina, crveno-beli imaju ulogu favorita, ali ni u sastavu Kaspera Hjulmanda nije sve sjajno. 

Naime, jedan od iskusnijih u timu Danske - Tomas Dilejni, od dolaska na Evropsko prvenstvo ima zdravstvenih problema. Kreativni vezista morao je da izostane sa meča protiv Engleske usled stomačnih problema, dok je protiv Slovenije odigrao tek nekoliko minuta u finišu. 

- Imao sam bolove u stomaku, bio sam u lošem stanju nekoliko dana. Ne znam šta je uzrok, ali sam kampovao u toaletu. Šetam sam se oko hotela, bio izolovan od svih. Sjajno je videti da su se momci vratili, srećan sam zbog toga - rekao je Dilejni. 

Iskusni vezista prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Anderlehtu, odigrao je 23 meča i postigao jedan gol. Iza njega nije sjajna takmičarska godine, ali je zbog minulog rada u reprezentaciji  zaslužio poziv selektora. Nada se Dilejni da će biti spreman da pomogne nacionalnom timu u duelu protiv Srbije. 

- Bio sam jako uznemiren, sve me zadesilo u nezgodno vreme, ali sam se trudio da ne padnem psihološki. Nije bilo zabavno da gledam utakmice, nisam došao ovde da se izležavam. stina je da sam pokušavao da spavam na razmim mestima u hotelu, jer mi je bilo dosadno, upoznaao sam svaki ugao hotela. Meč sa Englezima sam posmatrao u jednom odeljku spa centra - ispričao je vezista Danske. 

Za kraj, Dilejni ističe da želi da zaigra protiv Srbije, ali da je ta odluka na selektoru Hjulmandu. 

- Osećam se dobro, trenirao sam u subotu, to je jedna stvar. Treba nadoknaditi izgubljeno, ali dva dana do meča, to je sasvim u redu - podvukao je Dilejni.