23.06.2024.

22:52

Foto: EPAIMAGES

Sport

Švajcarce tri minuta delilo od senzacije! Nemci izjednačili u nadoknadi za prvo mesto u grupi!

Tri minuta delilo je "sajdžije" od senzacije. Da, baš tako, senzacije jer su domaćini "panceri" , u prva dva kola delovali brutalno.

Na kraju, Nemci su sa bodom završili kao prvi u grupi, a Švajcarci sa drugog mesta idu u osminu finala.

Ekipa Murata Jakina je u 28. minutu došla do vođstva. Remo Frojler je poslao oštru loptu u kazneni prostor, a tamo je najbolje postavljen bio Dan Ndoj koji je uspeo da savlada Manuela Nojera.

Informer

 

Pre vođstva "elfa" Nemci su postigli gol preko Roberta Andriha u 17. minutu. Šutirao je iz daljine, lopta je nezgodno odskočila ispred Jana Zomera prevarila ga i završila iza njegovih leđa. Ipak, sudija Danijele Orsato je pozvan od kolega iz VAR sobe da pogleda snimak. Nakon što je to uradio poništio je gol. Naime, tokom akcije Džamal Musijala je napravio faul u napadu.

"Panceri" su u nastavku pokušavali brzo da izjednače, ali su se "sajdžije" sjajno branile.

Švajcarskoj je poništen gol, ali opravdano u 84. minutu kada je Vargas šutirao. Bod Nemačkoj donosi Fulkrug golom u drugom minutu sudijske nadoknade vremena.

Ostalo je do kraja 1:1, Nemačka je prvoplasirana, a Švajcarska drugoplasirana što znači da će Švajcarci u osmini finala igrati sa drugoplasiranom selekcijom iz grupe B, a to će biti Hrvatska ili Italija.