24.06.2024.

15:45

Foto: profimedia

Sport

Rajković surovo iskren: Mi smo ludi! Tadić je uzeo patiku i počeo da preti...

Reprezentativci Srbije dobili su u subotu slobodan dan, skrenuli su malo misli sa Evropskog prvenstva, a golman Majorke i većina saigrača odlučili su da "ohlade" glavu i napune baterije uz drage ljude. 

- Iskoristio sam priliku da to vreme provedem sa porodicom i prijateljima, prijalo je, uživali smo, ali smo maksimalno koncentrisani na utorak i meč koji nas čeka protiv Danske - poručio je Predrag Rajković, jedan od igrača koji je najviše pružio na utakmicama protiv Engleske i Slovenije.

Informer

Krivo je momku koji od malih nogu sa uspehom nosi dres nacionalnog tima što Srbija na kontu nema koji bod više.

- Prve dve utakmice su bile dobre, osim što smo mi malo slabije ušli u te mečeve. Ipak, generalno mogu da budem zadovoljan. Stisli smo Engleze u drugom poluvremenu i naterali ih da se povuku na njihovu polovinu, ali nažalost nismo uspeli da osvojimo neki bod. Znali smo da će protiv Slovenije biti još teže nego protiv Engleza i da su dobri u tranziciji i vrlo disciplinovani, što su dokazali kada su postigli gol. Sa druge strane, mi smo pokazali karakter, borili se do kraja i to je nam je donelo remi u 95. minutu - kaže nekadašnji as Crvene zvezde. GOLMANI SU LUDI

Znaju i vrapci na grani da Predrag Rajković ima paklenu konkurenciju među stativama u vidu Vanje Milinković Savića iz Torina i Đorđa Petrovića iz Čelsija, a upitan je za mišljenje o njima.

- Svi smo ludi, golmani smo, ludi smo! Naravno u pozitivnom smislu. Dobri su i Đole i Vanja, svi branimo u dobrim ligama, a selektor je u problemu koga da stavi. Sjajno se slažemo, svima pomažemo, jer smo ovde u službi reprezentacije.

Informer

SREĆA OKRENULA LEĐA

Popularni Rajko ušao je u šesnaesterac Slovenaca u poslednjem napadu u kojem je Luka Jović postigao pogodak vredan boda (1:1), a otkrio je šta mu je tada prolazilo kroz glavu.

- Borili smo se sve vreme, ali nismo imali sreće! Imali smo prečku, stativu, Jan Oblak je nekoliko puta sjajno reagovao. Osetio sam potrebu da dođem, da pomognem ekipi, što se i desilo. Nisam dodirnuo loptu (ssmeh), ali to je možda faktor koji zbuni protivnika, kada je 11 igrača pred njihovim golom. Značiće nam puno taj bod, a moram da kažem da sam mnogo srećan zbog Luke! Da sam ja postigao gol ne bih se vraćao za hotel, otišao bih za Beograd - kroz osmeh je poručio Rajković.

ODMAH NA GOL PROTIV DANACA

Ne krije Predrag da će "orlovi" od prve sekunde poleteti ga golu Danske reprezentacije sutra u 21 čas.

- Računica je prosta, nema mnogo kalkulacija, ali ako želimo prolaz moramo da pobedimo! Moramo od prvog minuta da igramo agresivno, jer ako prvi postignemo gol biće lakše i ići će u željenom smeru. 

Informer

TADIĆ PATIKOM UBEĐUJE DA NE LAŽE

Tvrdi momak koji je u dresu Srbije pokorio Evropu 2013.godine  i svet dve godine kasnije, da je atmosfera u redovima "orlova" fenomenalna, a otkrio je i anegdotu vezanu za kapitena Dušana Tadića.

- Svi se sajajno slažemo. Ove godine se u Nemačkoj igra Soni, Nintendo i Mafija, ali nešto manje nego ranije. Kada se igra ta igra konstantno se svađamo i "lažinja se". Anegdota sa jednog okupljanja je da Duća Tadić nije hteo da ispadne lažov, pa je uzeo patiku i rekao "udariću te njom, veruj meni!" Svi smo popadali od smeha i videli da laže. I dan danas pričamo o tome - otkriva Predrag Rajković.

Informer

HVALA MIHAJLOVIĆU

Pokojni Siniša Mihajlović je čovek koji će uvek imati posebno mesto u Rajkovićevom životu, jer je upravo za vreme njegovog mandata, sa samo 17 godina, debitovao za A tim u prijateljskom meču protiv Kolumbije.

- Odigrao sam samo dva-tri minuta. Kad su me zvali mislio sam da me neko zeza, pozvao me je Bole sekretar, a ja sam misleći da se neko šali rekao samo "aha, važi". Imao sam 17 godina, znao igrače samo sa televizije, a tu su bili Bane Ivanović, Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić, Dušan Basta, Raća Petrović...  a da,  trebao sam da pevam, jer sam samo ja bio nov! Svi smo sedeli u jednom redu na večeri, a selektor i stručni štab iza! Osetio sam da treba da pevam! Popeo sam se na stolicu i udri - Mitar Mirić i pesma " Ne može nam niko ništa". Uh, bilo je to nezaboravno iskustvo. Dva, tri značajna minuta za mene, zahvalan sam selektoru Mihajloviću što mi je pružio šansu.

Informer

Rajković je bio svetski i evropski prvak, a mnogo godina kasnije sa mnogim igračima iz tog perioda igra za prvi tim svoje zemlje.

- To su dva najznačajnija trofeja u mojoj karijeri, dobio sam i trofej za najboljeg golmana svetskog prvenstva. Tada nas je krasio pobednički mentalitet, a krasi nas i sada. Velika želja i čast nam je što igramo za Srbiju, a kada daš 100 odsto sebe i znaš da si izašao na kolenima, ne smeš da budeš ljut! Moramo da izgaramo do poslednjeg atoma snage porotiv Danaca - zaključio je Predrag Rajković.